Bongarts/Getty Images
DRAMA SVIH DRAMA

MINUTE SU NAS DIJELILE OD NAJVEĆE SENZACIJE SVJETSKOG PRVENSTVA Francuska je gubila na poluvremenu, drhtala je cijela nacija, a onda je krenuo uragan!

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. siječanj 2017. 21:36

Stadion Pierre Mauroy u Lilleu opet je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, 28.010 gledatelja došlo je pogledati četvrtfinalni ogled Francuske i Švedske. Brojniji domaći navijači na kraju su imali razloga za slavlje, njihovi ljubimci opravdali su status favorita i izborili prolaz u polufinale Svjetskog prvenstva.

Međutim, nije im bilo lako, ni francuskim navijačima, a ni igračima. Šveđani su u dosadašnjim utakmicama na turniru izgledali jako dobro, a to su potvrdili i jako dobrim izdanjem protiv Tricolora. Pošteno su ih namučili, ali nisu uspjeli kreirati iznenađenje. Francuska se vraća u Pariz, branit će svjetski naslov osvojen prije dvije godine u Kataru.

Nevjerojatna atmosfera

- Mlada švedska momčad pokazala je kvalitetu, ali do izražaja je ipak došlo naše iskustvo - rekao je francuski izbornik Didier Dinart.


IMPRESSIONNANT CLAPPING France Suede Handball...

Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno, domaćin je u nekoliko navrata odlazio na dva razlike, ali Švedska se stalno vraćala te je na odmor otišla s golom prednosti. Početkom nastavka povukao je Mahe, zabio četiri gola i u 42. minuti bilo je 23:20. Uzvratio je Tollbring s tri gola u nizu, a Konradsson u 48. zabija za švedsko vodstvo od 26:25. Međutim, uslijedila je francuska serija od 4:0, a s dva gola izvana pitanje pobjednika riješio je Remili.

Na kraju najefikasniji Mahe s devet golova, od toga sedam iz sedmeraca, Remili je imao šut 6-8, Fabregas s crte 6-6. Karabatić je pucao 3-5 i šest puta asistirao, a Gerard je s devet obrana bio na 36%. Gottfridsson je zabio 7 od 9, Nilsson 5 od 8 za Švedsku.

- Atmosfera na stadionu bila je nevjerojatna, željeli smo zahvaliti navijačima i nagraditi ih pobjedom. Ovo je bilo nešto novo za nas, ludnica je igrati pred 28.000 ljudi, to su nezaboravni trenuci, jedinstveni u karijeri - izjavio je Nikola Karabatić.

Linker
23. travanj 2024 15:58