EHF
EUROPSKO PRVENSTVO

MLADI KAUBOJI SRUŠILI FRANCUSKU ZA POLUFINALE EUROPSKOG PRVENSTVA PROTIV ISLANDA 'Kad se taj naš kotač pokrenuo, više nam Francuzi nisu mogli ništa'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. kolovoz 2018. 01:21

Nakon poraza od Danske, hrvatski kadeti vratili su se pobjedničkim navikama te su sinoć u odlučujućoj utakmici za plasman u polufinale uz lijepu podršku publike pobijedili Francusku. Tako su naši sjajni momci ponovili uspjeh kadetske generacije od prije dvije godine, ušli su među četiri u Europi i u Varaždinu nastavljaju borbu za medalje. Francuska je pred dvije godine bila zlatna, pobijedila je Hrvatsku u finalu...

Francuzi su krenuli s dubokom obranom kakvu su igrali na cijelom prvenstvu, no hrvatski izbornik Boris Lisica najavio je da ima rješenje. Doista, mladi Kauboji su savršeno otvorili utakmicu, nakon 10 minuta vodili su sa 4:0, a Francuzi su svoja prva dva gola zabili u 11. i 18. minuti. Dakako, za to je zaslužna bila naša 6-0 obrana sa Žajom i Pribetićem u sredini, dok su u napadu velik posao odrađivali Ivanković, Martinović i Mileta.

U nastavku su naši jako dobrom igrom dodatno povećali prednost te će u petak u polufinalu u varaždinskoj Areni igrati s Islandom, dok se u drugom polufinalu sastaju Danska i Švedska.

- Odlično smo krenuli, i kad se taj naš kotač pokrenuo, više nam Francuzi nisu mogli ništa. Do poluvremena smo ostvarili dovoljno veliku razliku, i to smo samo trebali sačuvati do kraja. Obrana je bila ključ za pobjedu, ako se igra obrana, igrat će se i napad. Island nismo baš previše pratili dosad, ali spremit ćemo se za polufinale i dobit ćemo ih - najavio je Rudolf Zvonimir Šafranko, koji je proglašen najboljim igračem jučerašnjeg susreta.

Linker
18. travanj 2024 11:04