RK Celje
SVE MU SE POKLOPILO

MNOGI TAKVO IZNENAĐENJE MOGU SAMO SANJATI Novi div i veliko iznenađenje u hrvatskoj reprezentaciji: 'I ja sam bio u šoku kad me izbornik nazvao!'

DIV S KOZALE Kristian Bećiri potpuno je novo lice na popisu izbornika Hrvatske Line Červara
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. prosinac 2017. 09:23

Div s riječke Kozale, koji nosi dres Celja PL, Kristian Bećiri potpuno je novo ime na popisu Line Červara. Na mjestu kružnog napadača igra sjajno već nekoliko sezona, a ova posljednja u Celju mu je i najbolja do sada. Prije Celja sreću je nakon Kozale tražio u Velenju i, eto, dočekao priliku obući reprezentativni dres kad se najmanje nadao.

- Stvarno nisam očekivao. U šoku sam bio. Da, zvao je Lino, pitao imam li ambicija igrati za Hrvatsku. Rekao sam, “naravno”, a on je rekao, “vidimo se onda 18. prosinca”. No, ipak ću 21. jer do tada imam obveze u Celju, igramo još Kup.

RK CELJE

Bećiri nije prvi s Kozale?

- Sve nas je više - Jaganjac, Lučin, ja... Dobro, lijepo.

Nekad je bio i reprezentativac?

- Da, puno sam odigrao za mladu selekciju, bili smo drugi na SP-u u Mađarskoj, generacija Mamić, Mihić, Kuduz... Sada sam već nekoliko sezona u Sloveniji, zadovoljan sam.

Dobre igre u Celju imaju povijest.

- Poklopilo se nekoliko stvari. Prvo, odlazak Poteka, pa smo na crti ostali Anić, Suholežnik i ja. Dobio sam više prilika. No, mislim da je ipak prijelomna stvar bila u razgovoru s trenerom Tamšeom krajem prošle sezone, koji mi je jasno dao do znanja da moram skinuti nekoliko kilograma. To sam učinio, osjećam se lagano, odlično i igramo dobro ove sezone.

Makar rezultati to ne pokazuju?

- Dobro, ovo posljednje u Ligi prvaka u Brestu smo odigrali loše, ali bilo je puno dobrog. No, to se dobro ne vidi jer je skupina u Ligi prvaka takva da je jako teško proći dalje. No, nismo odustali. A u SEHA ligi ćemo, vjerujem, na Final four, tu ne bi trebalo biti problema.

Bećiri je rođen 14. lipnja 1994. u njemačkom Heppenheimu. Visok je 202 cm, težak 120 kg, iznimno snažan, ali i pokretljiv, igra u dva pravca. Ove sezone igrao je sve utakmice, a u Ligi prvaka zabio je 18 golova, što mu je najviše dosad. U SEHA ligi 6 utakmica - 7 golova.

Linker
17. travanj 2024 22:17