Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
STRUČNI KOMENTAR

NA DOBROM SMO PUTU, ALI BEZ EUFORIJE Legenda hrvatskog rukometa smiruje strasti nakon veličanstvene pobjede: Gledao sam Norvešku i...

Piše: Patrik ĆavarObjavljeno: 25. siječanj 2017. 14:35

Sve čestitke našoj reprezentaciji, bili smo jako dobri i konstantni u oba pravca i skinuli smo skalp velikom protivniku. Iz utakmice u utakmicu smo se dizali i baš kad je trebalo, odigrali smo veliku utakmicu. U pravom trenutku - najbolji.

Posebno moram pohvaliti Mamića, odigrao je fantastično prvo poluvrijeme, imao je visok postotak šuta, pa Stevanovića, koji je imao nekoliko teških obrana, skidao je Španjolcima zicere i nije im dopustio da nam je se približe.

Obrana je bila fenomenalna! Musa i Gojun su odradili vrhunski posao, pogotovo Musa. Igrali smo fantastično u 6-0, Španjolci nisu imali nekog klasičnog šutera, gurali su se preblizu nama, a tu su nailazili na zid od Gojuna i Muse.

Sad sam naveo neke od igrača, a bilo bi nepravedno izostaviti učinak svih ostalih jer ovo su utakmice koje dobiva momčad. Jedan igrač sam ne može sam donijeti ovakvu prevagu na ovoj razini i sva sreća što imamo tu širinu, što svatko može potegnuti, sad Mamić, Musa, Stevanović... protiv Norveške će to biti netko drugi.

Jesam li se nadao da bi ovako moglo ispasti? Jesam, nadao sam se jer smo uvijek imali dobrih dionica pa bi slijedio pad, a ne može se taj pad ponavljati zauvijek i napokon eto - ekstra utakmica.

Ovo je golema injekcija samopouzdanja za ovu reprezentaciju, koja ima dosta mladih, ali oni daju puni doprinos i sad su vidjeli da mogu igrati na najvišoj razini protiv najboljih svjetskih igrača. Ovo je za njih iskustvo više, a dobit će i kvalitetu više nakon ovih utakmica na SP-u.

Samo, ne trebamo biti sad euforični. Gledao sam utakmicu Norvežana u četvrtfinalu, fantastična su momčad, jako čvrsti u obrani, imaju visok tempo igra, odličnog vratara i morat ćemo minimalno biti u izdanju kao protiv Španjolaca da bismo pobijedili.


Spain vs Croatia 29-30 Handball 2017 World... v

Znam da je bilo dosta kritika na račun Babića, ali najbolje za njega govore njegovi rezultati. Osvajao je on trofeje i u Meškovu. Naravno da je reprezentacija druga priča, puno je više pritiska, puno više očekivanja, ali Babić je dobio u ruke reprezentaciju koju mora odvesti na višu razinuz. Ima puno mladih igrača, a malo vremena koje je imao na raspolaganju za rad s njima sigurno mu nije išao na ruku.

No, s onim s čime raspolaže, vidjeli smo da Hrvatska igra dobro i da ima rezultat. Naravno da može i treba još napredovati, on je još relativno mlad trener, ali Hrvatska je za sada na dobrom putu. Ugodno su me iznenadili mladi, koji su na ovom prvenstvu dobili veću priliku, više minuta i dobro ih iskoristili. Od ove točke može im biti samo lakše igrati, a lakše će biti i Babiću jer će imati igrače koji su za nijansu bolji nego što su bili prije godinu dana.

Želim našim reprezentativcima da u petak u polufinalu budu na istoj razini kao protiv Španjolske ako ne i boljoj, da daju sve od sebe i da vjeruju u sebe, jer kao što smo što vidjeli, nitko nije nepobjediv. Čak je i Francuska imala problema, sve je moguće i sve je otvoreno.

Linker
25. travanj 2024 09:55