Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
I TO JE MOGUĆE

NA PERIFERIJI GLAVNOG GRADA STVARA SE NEŠTO POSEBNO! NISU IZ ZAGREBA, A IMAJU BOLJE UVJETE OD HRVATSKOG PRVAKA U klub stigao i reprezentativac...

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. rujan 2019. 12:32

Obično čujemo da svi govore o lošim uvjetima, nemogućnosti za rad, a evo iz Sesveta dolazi uoči starta sezone jedna drukčija priča koja govori o sjajnim uvjetima, ambicioznosti kao dokaz da se neke stvari ipak mogu maknuti s mrtve točke. Prije dvije godine Sesvećani su postali premijerligaši. Prve godine najvažnije je bilo preživjeti, pa se druge stabilizirati. Uspjeli su i sada u svoju treću premijerligašku sezonu ulaze u novom ruhu, u novom domu. Obnovljene momčadi koja živi sa sredinom u kojoj radi, u uvjetima kakve u glavnom gradu nema čak ni PPD Zagreb.

Ne ovise više o školi

Razlog? SD u Jelkovcu, novi dom sesvetskih rukometaša koja nudi baš sve što im treba za vrhunski rukomet. Polako i sigurno promijenili su poglede i sada se mogu pohvaliti da im uvjeti omogućuju stvaranje, da klub radi u 12 dvorana na sesvetskom području sa svojim selekcijama i Školom rukometa, da ima sjajnu suradnju s osnovnom i srednjom školom, da ima klimatiziranu dvoranu, koja izgleda kao apoteka, u koju stane do 1000 gledatelja, što je za potrebe suživota kluba i zajednice (čitaj navijača) sasvim dovoljno. U dvorani imaju teretanu, na nju naslonjene bazene, budući wellness. Ne ovise o školskim satima, nego se bez problema uklapaju u njihove satnice.

Zagreb, 100919.
Sportska dvorana Jelkovec.
Dvorana i uvjeti za treniranje Muskog rukometnog kluba Sesvete.
Na fotografiji: dvorana.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Josip Ćurković, predsjednik koji je najzaslužniji za sadašnji status kluba, kaže:

- Realni smo, svjesni koliko smo dugi i s čim se možemo pokriti. Nismo megalomani, želimo biti dio piramide hrvatskog rukometa, klub koji stvara sebi, ali i reprezentaciji u budućnosti. Cilj nam je svakako domoći se Lige za prvaka ove godine, jer je momčad dobro posložena, a u perspektivi i nastup u europskim natjecanjima, što bi oplemenilo rad i ulaganje.

Na treningu smo zamijetili i jedno dobro znano lice.

- Da tu s nama vježba Marko Tarabochija, koji se vratio iz Wisle. Vraća se nakon ozljede i postoji mogućnost da nam pomogne, kao i mi njemu. Svjesni smo da je njegov cilj inozemstvo, no on je BiH reprezentativac, u siječnju je Euro, koji je njegova selekcija izborila, tako da mislim da si doista možemo pomoći međusobno barem pola sezone. Ali vidjet ćemo, ne opterećuje nas to, imamo dobru momčad i dobro se radi - kaže predsjednik.

Zagreb, 100919.
Sportska dvorana Jelkovec.
Dvorana i uvjeti za treniranje Muskog rukometnog kluba Sesvete.
Na fotografiji: dvorana.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Promjena kadra

A na terenu radi Davor Dominiković. Izbornik juniora koji su donijeli svjetsko srebro u drukčijoj roli.

- Jesam li se odmorio? Pa, jesam. Je li bilo naporno? Reći ću da sam se vagao prije SP i nakon SP. Kad sam se vratio, bio sam osam kilograma lakši, to neka bude odgovor.

Zadovoljan u Sesvetama?

- Apsolutno, mislim da imam sve uvjete za rad. Kao mladom treneru to mi je najvažnije, nisam mogao dobiti bolji klub vjerojatno. Sve drugo neka dođe samo po sebi.

Imate bolju momčad nego lani?

- To ćemo tek vidjeti, promijenili smo dosta, mislim i ojačali se. Ali u sezoni nikad ne znaš. Lani smo bili mirni, a onda su nas ozljede bacile u tešku situaciju, tako da s prognozama ne treba pretjerivati.

Otišli su...

- Ezgeta u Križevce, Mihaljević u Dubravu, Mirosavljevića smo pustili u Belgiju, Bahtijarević se ozlijedio i vratio se u Zagreb. Tijekom prošle sezone otišli su Šušnja, Semren i Šprem koji je završio karijeru, a to je sedam igrača od lanjskog starta. Dosta.

Zagreb, 100919.
Sportska dvorana Jelkovec.
Dvorana i uvjeti za treniranje Muskog rukometnog kluba Sesvete.
Na fotografiji: teretana.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Papić pojačao crtu

Došli su...

- Cijela vanjska linija - lijevo Matić iz Varaždina, Vusić iz Medveščaka, na sredini Rukavina iz Karlovca te Vrpoljac, desni bek iz Ruda. Vratio nam se na desno krilo Krndelj, što je nakon odlaska Mirosavljevića super leglo. Crtu je uz Šehića pojačao Papić, tu se vratio nakon problema s kukom Potnar, vratio se i Strbad na krilo nakon ozljede. Tu je i naš igrač Kuraja koji je lani bio ozlijeđen, a tu je iz druge momčadi Zadro na krilu kao petica u obrani. Cilj nam je promocija naših igrača što su sada Kuraja i Zadro, sutra Gavrić, Jelovčić, Pranjić, a moram u tom smislu pohvaliti i odličnu suradnju s trenerom mladih Davorom Štrlekom, ali i prvih suradnika Šole, Lazića i Kercela.

Zagrijavanje za sezonu bilo je uspješno.

- Igrali smo dvaput s Borcem u Banjaluci, 1-1 je bilo. Pa smo dobili Ivanić i Bjelovar, pa u Rudama i prije neki dan Pastelu. Zasad sam zadovoljan, jer mogu reći da smo dobili karakternu momčad koja zna igrati rukomet. 90 posto su studenti, počinje akademska godina, što nam remeti rad, ali apsolutno inzistiram da studiraju. Nitko ne dolazi u Sesvete osigurati egzistenciju, ali odricanje se podrazumijeva ako žele napredovati.

I radi se sve u 16. Čak se i na slikanje ne dolazi slučajno, bez prave pozicije i frizure. Reklo bi se - njemački.

Linker
14. travanj 2024 11:27