CROPIX
BIT ĆE TEŠKO U GOSTIMA

NADA UMIRE POSLJEDNJA! ZAGREBAŠI SE NEMAJU NAMJERU PREDATI NAKON TIJESNOG PORAZA U ARENI 'Veszprem je strašna momčad, ali možemo uspjeti'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. ožujak 2017. 23:27

Svi su vidjeli pozitivu, no, treneru zagrebaša Silviju Ivandiji zbog toga nije bilo lakše. Koliko god zadovoljstva bilo, toliko je činjenica da je to bio i poraz, a poraz nikad nije dobar kraj.

- Teško je stizati Veszprem cijelu utakmicu. Krenuli smo OK, ali jedna lopta ispadne u kontri, promašiš jedan zicer i protivnik odmah preuzme kontrolu utakmice, pa ispada da neke stvari nisu OK. Možda bi se drukčije odvijalo da je bilo suprotno. Da smo pogodili vodstvo kod egala u nastavku, a mogli smo...

Jeste li pokazali prevelik respekt za Veszpremovu nespornu moć, kao da je vladala napadačka blokada, punih 20 minuta napadalo se jedino tamo gdje se nije smjelo?

- Tako je ispalo, ali kažem, čini mi se da su nas usmjerile neke okolnosti. Triput smo se vraćali u utakmicu, bili blizu, najbliže na kraju nakon čak -5, ali nije nam se vratilo. Umarali smo se previše u igri “jedan na jedan”, definitivno. Kasnije smo pokazali da može i drukčije, no, i Veszprem se tu nešto pita, to je ipak momčad s puno zajedničkih utakmica u nogama, s dva finala Lige prvaka.

Nismo imali sreće

Ponekad treba imati i sreće?

- Definitivno - sreća je ovaj puta bila na njihovoj strani, a nadam da neće opet. I svi ti penali i ta greda na kraju... Jako je teško tako protiv Veszprema. Bili smo odlični, “šest na šest” im je napravilo dosta problema. Moramo biti učinkovitiji s vanjskih pozicija, tu smo bili malo kratki u odnosu na njih.

Oni su pokazali da jako osciliraju tijekom utakmice, da im ne odgovaraju stalni pritisak protivnika i trka?

- Ima nešto u tome. Zato sam malo i žalostan što taj iskorak nije napravljen odmah. Imao sam osjećaj da se to moglo dogoditi. Nije nam pasao ni sudački kriterij, puno vraćenih lopti protivniku na devet metara kada su im već bile ispale, ali da ne bude zabune, ne tražim nikakav alibi u tome. Ne zanima me ni je li ono bio gol, ono kad je lopta išla Aliloviću po crti, makar je minus na kraju bio baš 1. Dapače, gledam samo nas, naše slabosti i težim da ih otklonimo, popravimo ono na što možemo utjecati, a to su ziceri, tehničke pogreške.

Bit će puno teže pod pritiskom u Veszpremu, tamo samo Barcelona i PSG pobjeđuju u posljednjoj sekundi?

- To je jasno, no, definitivno se ne predajemo. Oni će sigurno imati problem s našom 5-1 zonom, to se teško može promijeniti, ali si ne smijemo dopustiti neke promašene zicere, izgubljene kontre, tehničke pogreške... To je vrhunska razina, sve se plaća. I malo vratari, makar je Stivi bio OK, tri penala je obranio, a dva im se vrate u ruke... Valjda će se sreća okrenuti na našu stranu. Nismo pesimisti, minus 1 ili plus 1 ne mijenja na stvari, samo mi je žao zbog poraza. Iskreno.

Jović je dio stožera

Nekad se može biti zadovoljan i tako?

- Bilo je muški, taj dio me ispunjava, da smo bili ravnopravni. Slažem se da obrana umara, ali oni koji ne igraju obranu, onda moraju biti koncentriraniji u napadu. Puno koncentriraniji. To moramo popraviti i inzistirat ću ovaj tjedan na tome. Bez toga im nećemo moći ništa.

Božidar Jović na klupi umjesto Marija Kelentrića, novost ili...?

- Božo je dio stožera, na klupi ili iza nje, ista stvar. I Kele je bio odmah do. Ništa neobično.

Dobro je to izgledalo, nadajmo se da bi u Veszpremu moglo biti čuda. Hrabrima se uvijek vraća. Ako je Veszprem namirisao krv tijekom susreta, Zagreb je to učinio na kraju. I nada traje, makar je mala, iskreno rečeno. No, nekad je i malo puno...

Linker
19. travanj 2024 13:37