Jörg Schüler/Getty Images
ČEKA SE ODLUKA SKUPŠTINE

NAKON MOLBE ZA OPROST I POVRATAK U REPREZENTACIJU STIGLA REAKCIJA MOĆNIKA HRVATSKOG RUKOMETA 'Neka ovo bude posljednji put da se takvo što dogodilo'

SREBRNI JOŠ JAČI Manuel Štrlek, vrhunsko lijevo krilo, želi se vratiti u reprezentaciju, poslao zamolbu Skupštini HRS-a, a u sastav se vraća i Ivan Pešić
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. ožujak 2020. 22:55

Nakon što je odbio biti dio reprezentacije za Euro, a Skupština Hrvatskog rukometnog saveza donijela odluku da se takvo odbijanje pretvori u trajno stanje, Manuel Štrlek je odlučio poslati pismo HRS-u, u kojem stoji:

“Ja, Manuel Štrlek, ovim dopisom molim Skupštinu HRS-a i UO HRS-a da ukine odluku vezanu uz moje neigranje za rukometnu reprezentaciju, nakon što sam svojom odlukom odbio igrati za reprezentaciju. Spreman sam se staviti na raspolaganje izborniku za nadolazeće reprezentativne akcije. Unaprijed zahvaljujem”.

Službena procedura

Sada je na potezu Skupština koja će se morali izjasniti telefonski jer službenog okupljanja do 20. travnja, kad slijede kvalifikacije za OI, neće biti. I to će morati biti ekspresno, jer popis za kvalifikacije trebao bi ići do 20. ožujka, mjesec dana prije starta kvalifikacija za OI. U slučaju pozitivnog odgovora, Štrlek će biti na raspolaganju Červaru, čemu se svi nadaju.

Prema našim informacijama dugogodišnje lijevo krilo reprezentacije nakon Eura su zvali direktor reprezentacije Igor Vori i izbornik Lino Červar i pitali ga želi li ponovo igrati za reprezentaciju.

- Razgovarali smo nakon Eura, želja da se vratim u tim je obostrana. To je želja, nikakvo posipanje pepelom ili ne znam što, jer svjestan sam svoje odluke i znao sam se nositi s njom. Isto tako, svjestan sam da sam nakon odustajanja imao obvezu obratiti se Skupštini i UO HRS-a koji će donijeti odluku. Kakva god bude ja ću je poštovati, a vjerujem i želim da ona bude pozitivna. Kada sam odlazio nikad nisam rekao da ne želim igrati više uopće za reprezentaciju i to je cijela priča. A interpretacija je bilo i bit će ih, ja se s tim ne bih doista želio baviti - poručio je Manuel Štrlek.

Zagreb, 080619.
Hotel Panorama.
Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije uoci dva preostala susreta kvalifikacija za EURO 2020. godine protiv Svicarske i Belgije.
Na fotografiji: Lino Cervar, Zoran Gobac.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Lino Červar i Zoran Gobac

Svoje je mišljenje dao i dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac koji je neposredno uoči odlaska reprezentacije na Euru na zagrebačkoj konferenciji za novinare rekao: “Štrlek je odabrao put bez povratka”. Danas je, pak, Gobac izjavio:

- Stvar ide u proceduru, ne može se odluka prejudicirati, jer je riječ o odluci Skupštine i ona se mora poštovati. Što se mene tiče, očekujem pozitivno rješenje, ali i da to bude posljednji put da se takvo što dogodilo. Moram reći da je Štrlekov doprinos reprezentaciji u tom smislu vrlo bitan, a red se ubuduće mora znati i od njega nećemo odustati, jer pravila su jednaka za sve.

Jači nego na Euru

No, važno je da zajedno zaključe zbog čega se sve uopće dogodilo i da se više ne dogodi nikada i nikome. Jer, sljedeći put vrlo vjerojatno o sličnoj temi neće se ni raspravljati. Tek ako dobijemo potvrdu toga, povratak će imati težinu.

Inače, popis za kvalifikacije za OI će uskoro, a na njemu ćemo, kako stvari stoje, uz Šegu dobiti i drugog vratara u Ivanu Pešiću, koji se također vraća nakon duljeg odsustva. Pešić je od naših vratara u Ligi prvaka ove sezone branio najbolje i argument za povratak vrlo je jasan. A bude li i zdravlja, mogli bismo u Parizu biti puno jači nego na Euru, iako si uvijek jak onoliko koliko u trenutku pokažeš. A na Euru smo bili jako dobri i bez spomenute dvojice. Dakle, trebamo s njima biti i bolji, a to neće biti lako.

Linker
19. travanj 2024 05:26