REUTERS/Andreas Gerbert / REUTERS
PRAVA KLAPA

'NE PRIMAMO PLAĆE, A OVO ŠTO SMO NAPRAVILI JE PRAVO ČUDO!' Hrvatska kolonija srušila 'dream team' i kreirala jedno od najvećih iznenađenja ove sezone

LUKA CINDRIĆ S poljskim Kielcem napravio najveću senzaciju četvrtfinala Lige prvaka ostavivši francuski PSG na -10 u prvoj utakmici igranoj u Poljskoj
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. svibanj 2019. 22:40

Bertus Servaas, predsjednik poljskog prvaka Kielca, cijelu godinu muku muči s pitanjem kako preživjeti financijsku krizu. Igrači ne primaju plaće redovito, grad ne pomaže... Ništa nije slutilo da bi se u subotu u dvorani Legionovo moglo dogoditi čudo, a sam Servaas koji je klub prije tri godine doveo na tron Europe je rekao “ovo je stvarno čudo, ovo je naša najbolja utakmica u povijesti Lige prvaka, neviđeno”. Da, stvarno neviđeno, kada on to kaže o momčadi koja je osvojila i Köln u onoj nevjerojatnoj utakmici s Veszpremom nakon -7.

Još nije gotovo

PSG ne pamti katastrofu kakvu je doživio u Poljskoj zaustavivši se na -10. Reklo bi se nemoguće za uloviti, ali odgovor glasi...

- Polako, ništa nije gotovo. Budimo realni i ovo što smo mi napravili u subotu je bilo nemoguće, pa se ipak dogodilo. Ovakve utakmice su poseban motiv. Nekako, kada sam vidio kako je to Vardar dva dana ranije napravio protiv Szegeda nadao sam se da možemo i mi. No, kako smo mi mogli njih dobiti deset, mogu i oni nas ne budemo li dobri - kaže naš Luka Cindrić kojeg su u Kielcu dočekali u pravom trenutku nakon velikih muka s ozljedama.

Ni sada nije savršeno.

- Ma, nije, nisam u onoj svojoj formi, jako me umaraju utakmice, osjetim puno propuštenih treninga i utakmica ove sezone. Ali, dobro, izdržat će se, pa će se dogodine krenuti po starom.

Samo je pitanje gdje, ustvari nije pitanje, jer Barcelona je izvjesna opcija što je potvrdio i predsjednik Servaas.

- Dogovor je da sjednemo i sve riješimo nakon što prođe PSG. I nekako mislim da sad i nije vrijeme za to.

Vratimo se na utakmicu?

- Igrali smo jako dobro. Kada igraš takvu utakmicu, to je kao u transu. Ne misliš ni na taktiku, ni na detalje, ideš na glavu, pa što bude. Jesmo mi njih iznenadili i s Jancom na prednjem u obrani i obranom koja je bila bolja nego puno puta ove sezone. Sve se poklopilo, Cupara odličan na golu, Kuleš raspoložen u napadu. Puno je muke bilo ove sezone, ali eto... Rekao sam da je momčad odlična, da je kvaliteta neupitna, a i ovaj puta smo bili bez Jureckog koji je slomio prst, pa mu nije dobro zarastao, pa je morao ponovo na operaciju. Ma, iskreno, nismo ni slutili da bi tako moglo završiti. Nadali smo se pobjedi, ali ovakvoj ne.

Ne razbijam glavu

Popravlja li se situacija u Kielcu?

- Ne znam, vidim da se trude, pokušavaju, da su doveli Karačića, sada i Francuza Nahija, pa Wolffa na gol, da su planirali Tournata godinu kasnije. Ne znam, vidjet ćemo što će biti. Ne razbijam glavu, želim samo igrati dobro, po mogućnosti doći u Köln, jer tamo je u suštini najteže doći, a najlakše odigrati dvije utakmice koje su uvijek šansa.

Nije vas bilo u reprezentaciji protiv Srbije?

- Nije, ali jedino je važno da smo mi to završili pobjednički i da idemo prema cilju, da smo izborili Euro. Nažalost, nisam mogao biti tu zbog ozljede, ali vjerujem da će sljedeći put biti bolje.

Koga očekujete u Kölnu od visokog društava?

- Mislim da su Barcelona i Veszprem jako blizu, da Vardar ima veliku prednost koju će vjerujem sačuvati, a vjerujem da ćemo to u Parizu uspjeti i mi - skromno je zaključio Luka Cindrić.

I riječ dvije o PSG-u. Izgledali su kao salonska momčad, nespremni za borbu. Samo 24 gola su zabili, od čega Gensheimer 11. Da Remili u nastavku nije zapeo, možda bi prošli i gore. Bez Nikole Karabatića koji je većinu susreta presjedio na klupi “jer ima mlađih i boljih i agresivnijih u obrani”, barem tako kažu, PSG nije momčad nego skup dobrih igrača, a pobjeđuje kao što znate - momčad. U uzvratu će biti drugačije, sigurno, no stići +10 protiv momčadi koja ima Cindrića, Dušebajeva, Karaljoka i Aguinagaldea ne izgleda realno. No, ne i nemoguće.

Linker
23. travanj 2024 22:15