Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX
PROMIJENILA DRŽAVLJANSTVO

'NE ŽELIM RAZMIŠLJATI JESAM LI IZ HRVATSKE, SRBIJE ILI AZERBAJDŽANA!' Hrvatska reprezentativka povukla najhrabriji potez karijere: 'Briga me za osude'

Marta Batinović napravila je veliki zaokret u karijeri, veliki - reprezentativni. Bivša vratarka Hrvatske izabrala je Crnu Goru...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. rujan 2019. 17:50

Čini se da je pet godina koliko je odradila u podgoričkoj Budućnosti utjecalo na izbor 29-godišnjakinje iz Ploča. Nakon što je postala majka vratila se rukometu u dresu rumunjske Valceae, a sad želi i - Olimpijske igre.

"Jednostavno, ne znam voli li me netko ili ne. I hoće li me osuditi zbog ovoga. Znam zbog čega sam izabrala Crnu Goru. Dobila sam veliku priliku i prihvatila sam je", rekla je za Pobjedu i nastavila:

Varazdin, 101214.
U skupini C Europskog prvenstva za rukometasice igraju Hrvatska i Njemacka.
Na fotografiji: Marta Zderic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX

"Poznajem dosta djevojaka koje su promijenile državljanstvo. Ovo je možda "boom" jer sam ja iz Hrvatske, ali ne za mene i moju obitelj. Nikad nismo bili takvi."

Marta je afirmaciju stekla igrajući za Podravku od 2006. do 2013. godine: "Želim braniti najbolje što mogu, a ne da razmišljam jesam li došla iz Hrvatske, Srbije ili Afganistana. Želim pobjeđivati i želim na Olimpijske igre", zaključila je Batinović.

U jednom je trenutku puklo i više se nije odazivala na pozive iz hrvatske reprezentacije u kojoj je za London prije sedam godina bila prekobrojna.

"Dogodio se jedan veliki nesporazum. Bila sam usred najtežeg razdoblja u životu, umrla mi je mama i nisam se osjećala dobro, a trebala sam igrati za Hrvatsku. Otkazala sam jer sam htjela samo biti kod kuće. Za mjesec dana opet je bilo reprezentativno okupljanje, ali sam dobila temperaturu. Valjda se organizam iscrpio nakon majčine smrti. Išla sam i pod temperaturom, a da skratim priču, nisu mi vjerovali! I onda sam rekla da mi ne trebaju ljudi koji mi u tom delikatnom trenutku nisu vjerovali", govorila je ranije.

Bila je najbolja hrvatska rukometašica 2015. godine, sad će nositi drugi dres...

Linker
19. travanj 2024 12:00