CROPIX
NADA UMIRE POSLJEDNJA

NEMA GOTOVO NIKAKVE ŠANSE NA EURU, ALI SRBIJA IPAK SLAVI 'ČUDO U SPLITU' 'Hrvati odigrali za Srbe!; Hvala vam, Šveđani!; Hrvati na koljenima!...'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 17. siječanj 2018. 12:13

Poraz Hrvatske od Švedske proslavila je i rukometna Srbija, jer njihova reprezentacija na kraju ipak ide u drugi krug Europskog prvenstva, dok Islanđani putuju kući.

Iako Srbija u drugi krug ide bez ijednog boda i nema realne šanse za prolaz dalje, srpski mediji su burno proslavili 'čudo iz Spaladium Arene'.

KURIR

Čudo se dogodilo, Orlovi slave

Švedska demolirala Hrvatsku usred Splita i osigurala Srbiji prolaz dalje. Rukometna reprezentacija Švedske iznenadila je Hrvatsku u Splitu (35:31) i tim trijumfom omogućila Srbiji plasman u narednu fazu Europskog prvenstva! Šveđani su bili ubjedljivi bolji protiv domaćina prvenstva, imali i devet golova prednosti, ali su "kauboji" na kraju uspjeli da malo ublaže poraz.

BLIC

Hvala vam Šveđani. Hrvati na koljenima

Rukometaši Srbije su se plasirali u drugu fazu na Europskom prvenstvu u rukometu! Iako nisu u posljednjem kolu pobijedili Island potrebnom razlikom (29:26), za "orlove" je odigrala Švedska. "Vikinzi" su razbili Hrvatsku (31:35) i našu selekciju su poslali u narednu rundu! Hvala vam, Šveđani! To je poruka koju će svatko iz Srbije uputiti na račun ove skandinavske zemlje poslije veličanstvene pobjede na Hrvatskom.

NOVOSTI

Srbija u drugom krugu, Šveđani pogurali Orlove!

Izabranici Jovice Cvetkovića savladali su Island 29:26 i uz pomoć Skandinavaca otišli u drugu fazu. Nenadić promašio za plus četiri, ali su „vikinzi“ potom šokirali Hrvate 35:31.

INFORMER

Hrvati odigrali za Srbe. "Orlovi" prošli dalje, Šveđani razbili "kauboje"!

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u narednu fazu Europskog prvenstva i to zahvaljujući pobjedi Švedske nad Hrvatskom - 35:31. Srbija je u poslednjem kolu pobijedila Island sa 29:26, ali kako je "orlovima" za direktan plasman bila potrebna pobjeda od najmanje četiri goloa razlike, sve je ovisilo od druge utakmice iz grupe A. Našem timu je bilo potrebno da Hrvatska ne pobijedi, a "kauboji" ne da nisu pobijedili, nego su poraženi od Šveđana - 35:31. I to su u finišu izbjegli ubedljiv poraz, pošto su Švedi u nekoliko navrata imali i po osam, devet golova razlike. Tako je naša selekcija, uz veliku dozu sreće prošla dalje i nastavit će takmičenje u grupi 1 u Zagrebu.

TELEGRAF

Švedska je pobijedila domaćina Hrvatsku usred Splita

Rezultat je bio 35:31 u okviru 3. kola grupe A na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj i tako omogućila Srbiji prolaz u dalju fazu takmičenja. Desilo se ono što su mnogi smatrali nemogućim, Hrvatska je izgubila, pa Srbija kao treća u grupi nastavlja Evropsko prvenstvo. Izabranici Jovice Cvetkovića u trećoj utakmici turnira pobedili su Island sa tri gola razlike (29:26) što nam nije garantiralo direktan prolaz dalje, ali su se Šveđani "pobrinuli za nas" i omogućili nam nastavak takmičenja. Podsjećanja radi, u posljednjem napadu Nenadić je promašio šut za "magičnih" +4 pa je jedina nada Orlova da mogu u nastavak takmičenja bila utakmica Hrvatske i Švedske, gde se čekalo, i dočekalo, veliko iznenađenje.

Kalkulacija je bila jasna: Ako Srbija pobijedi Island sa manje od 4 pogotka, samo pobjeda Švedske nad domaćinom Hrvatskom šalje Orlove na 3. mesto grupe A, koje vodi u daljnji tok natjecanja, doduše bez prenijetih bodova.

Čudo kojem smo se svi potajno nadali se dogodilo. Skandinavci, koji poslednjih godina nisu imali zapažene rezultate, pobjedom nad Hrvatskom su pokazali da su ponovo u vrhu svetskog rukometa.

B92

Šveđani razbili Hrvate, Srbija među 12 najboljih!

Rukometna reprezentacija Švedske savladala je Hrvatsku sa 35:31, što znači da se Srbija plasirala u narednu rundu Europskog prvenstva.

"Orlovima" je bila potrebna pobeda od četiri gola razlike protiv Islanda, međutim ekipa Jovice Cvetkovića slavila je sa tri.

To je značilo da Švedska u poslednjem meču mora da savlada "Kockaste" kako bi se Srbija plasirala među 12 najboljih reprezentacija. "Vikinzi" su to uradili, pošto su od starta meča dominirali, a Hrvatska niti jednom nije uspjela da liči na onu selekciju iz prva dva duela. Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Lagergren sa šest golova, dok su pet postigli Jepson i Nilsen. Kod Hrvatske Čupić je postigao sedam, odnosno Kopljar pet golova.

Pokušali su suci na početku da malo poguraju "Kockaste", ali jednostavno ekipa Lina Červara nije imala rešenje za raspoložene "Vikinge". Pogađali su svi igrači, a posle 30 minuta igre, na semaforu je bilo 17:12 za Švedsku. Odlično su igrali Lagergren i Jepson, uz pomoć iskusnog Nilsena. U nastavku meča nismo mnogo toga različitog videli. Hrvatska je pokušavala, da se vrati preko Kopljara i Čupića, ali ovaj dvojac nije bio dovoljan za preokret. Poslednji trzaji Hrvata bili su u 46. minutu kada su stigli do -6. Međutim, Jepson nije dozvolio bilo kakvo iznenađenje. Švedska zasluženo prolazi dalje i u narednu rundu prenose maksimalna četiri boda.

Linker
26. travanj 2024 09:02