CROPIX
VIPERS JE SAMO SAN

(NE)MOGUĆA MISIJA I NAJTEŽI ISPIT PRED PODRAVKOM Kokice izborile polufinale kvalifikacijskog turnira za Ligu prvaka

LIGA PRVAKINJA U polufinalu kvalifikacijskog turnira u Norveškoj Podravka Vegeta svladala turski Kastamonu 21:17 (11:11)
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. rujan 2017. 23:56

Podravka je srcem pobijedila Turkinje, po tome podsjetila na stare dane s Petikom na čelu, ali Liga prvakinja je bez obzira na današnju šansu u finalu (18.30) s Norvežankama daleko. Ovo je bio cilj, cilj je ostvaren i sve drugo je stvar zaključaka, ekipe same u prvom redu.

Rukomet je bio prilično spor i da je Podravka mogla povući polukontru, dodati malo gasa ne bi to bio težak posao. No, ovako se to pretvorilo u nadigravanje u kojem ih je najviše mučila Kristina Elez. Razigravala je svoju ekipu, pucala penale i jedino su s njom Koprivničanke imale ozbiljnih problema. Mučila ih je zbog ispadanja u sredini obrane (Toth – Debelić) Brazilka Barbosa, pa je bilo nešto više penala za Turkinje nego što je trebalo.

Napadački je Vidak dominirala u sastavu Podravke, Nemaškalo je imala dobra rješenja s krila, realizirala viškove, ali malo je usporila u kontri što je isto bio mali problem Podravke. Ispala je Dežić zbog ozljede koljena u 25. minuti, no ništa što se ne događa stalno, dosta je ozljeda i previše, a timu su, makar su bile na klupi, nedostajale Đono i Kapitanović. No, bila je to borba do posljednjeg daha, što bi se reklo.

Oscilirala je Podravka. Karlovčan je u nastavku krenula na Elez, promijenila je Petika ritam, postalo je agresivnije, isplativije, ali onda na 13:11, penal fula Nemaškalo, pa Vidak, pa ponovo na početak. Pokušale su mijenjati ritam stalno, no želje su jedno, realnosti drugo, pa se igralo gol za gol. Vrlo dobra na vratima Podravke bila je Antonija Jukić i to je uz fanatično borbenu obranu bio važan moment za konačni rezultat. Ceh su platile bivše Podravkašice Šerić i Elez, ali bolje tako nego da su pobijedile ovaj puta.

U drugom susretu skupine Vipers je pomeo bjeloruski Gomel 43:19. Rezultat govori sve. Tako će u nedjelju za LP igrati Vipers – Podravka, ali to je samo forma, jer šanse Podravke su… Ipak pljesak za silan trud i lijepu pobjedu u kojoj 17 primljenih golova govori puno.

U skupini u Njemačkoj polufinalni rezultati su: Thüringer – Atletico 31:21, Höörs – Hypo 32:19. Za Ligu prvakinja danas će igarti Thuringer i švedski Höörs.

Linker
22. travanj 2024 07:50