Saudijci nisu štedjeli pa su u svečanoj loži u dvorani u Dammamu imali pozlaćene stolce
 Privatna arhiva
'NJIMA JE SVE TO ZABAVA'

NEUGODNO IZNENAĐENJE ZA HRVATA KOJI JE RADIO SJAJAN POSAO U SAUDIJSKOJ ARABIJI Bio je doslovno okružen zlatom, na kraju je dobio otkaz e-mailom

IZNENADNI RASTANAK Hrvatski trener više nije izbornik reprezentacije Saudijske Arabije, s kojom je dva puta bio na svjetskom prvenstvu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. studeni 2017. 10:21

Nenad Kljaić više nije izbornik Saudijske Arabije. Makar je u svom drugom saudijskom mandatu napravio dobar posao i na SP-u u Francuskoj i makar je već pripremio plan za Azijsko prvenstvo u siječnju, iznenadili su ga porukom iz Dammama.

- Da, dobio sam poruku e-mailom da mi se zahvaljuju na svemu, da više nisam izbornik. U poruci ne piše nijedan razlog zašto, no, to je jednostavno tako i da budem iskren, nije me previše iznenadilo.

Njima je sve to zabava

Sigurno imaju nekog novog u igri?

- Da, za mjesec i pol je Azijsko prvenstvo, neke smo stvari pripremali. Rekli su mi da žele trenera za kondiciju, našao sam ga, čovjek je dao otkaz na poslu, uzeo vizu i sada... Ne znam što komentirati. Naravno da sam nazvao da vidim o čemu se radi i rečeno mi je da novi ljudi na čelu reprezentacije žele vidjeti Španjolca Barbeita i to je to. Nije neuobičajena stvar na ovim prostorima, bilo je i slučajeva da se u godinu dana promijeni sedam trenera, da se promijeni 17 profesionalnih igrača, čak i slučajeva da igrač na poluvremenu dobije kartu za avion da ide kući. Jednostavno to je tako. Njima je sve to zabava, novca imaju da si tako mogu priuštiti. U poruci su napisali da će me isplatiti do kraja ugovora, koji mi je i tako istjecao nakon Azijskog prvenstva u siječnju.

REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS

Imaju li posljednja politička previranja u Saudijskog Arabiji veze s promjenama u Rukometnom savezu?

- Direktno ne, indirektno vjerojatno. Uhićeno je puno “jakih” ljudi, što su svjetski mediji prenijeli. Nedavno su smijenili i predsjednika Nogometnog saveza, makar su izborili nastup na SP-u u Rusiji. Kao član njegove ekipe u Savezu bio je i moj predsjednik, koji se onda povukao iz moralnih razloga.

Kako je s njima razgovarati o rukometu?

Ovisi kome odgovaraš

- Ima različitih iskustava, recimo, u Kataru sam šest mjeseci bio bez poraza, kup sam osvojio, a svaki sam dan bio na razgovoru, zašto ovo, zašto ono, zašto ne igra ovaj...

Kako je Valero Rivera preživio toliko?

- On je izbor najjačeg čovjeka u Kataru i to je ključni razlog, sigurno. Ima apsolutno otvorene ruke. Ključno je kome odgovaraš i to je tako.

I što sad?

- Niš’, dobro da se dogodilo sad, nego u siječnju. Iskreno, već imam ponuda, reprezentativnih, ali vidjet ćemo. Nema žurbe, prvo moram otići tamo, razdužiti se, zahvaliti i uopće me ne bi iznenadilo da me nakon Azijskog prvenstva pozovu kao da nije ništa bilo. To je jednostavno tako.

Bili ste u Zagrebu protiv Barcelone.

- Jesam, i tužno je, a tako je već neko dulje vrijeme. Sarač s tim nema veze, tek je došao, a drugo ono što sam gledao, a gledam redovito, govori mi da bi bilo dobro iskoristiti sve to što imaš, a nisam vidio da je to iskorišteno. Tako da će tu biti puno posla dok se situacija ne smiri i krene u drugom pravcu.

U kojem će pravcu Nenek, ne znamo, samo znamo da mu je imidž na Istoku jako dobar i da neće dugo čekati novi posao.

Linker
04. svibanj 2024 04:22