REUTERS/Radu Sigheti
EKSKLUZIVNO U JUTARNJEM

NEZAPAMĆENI ISPAD SLAVKA GOLUŽE 'Ja sam izmislio Željka Babića i znam njegove domete, on je čudak! A ovo na SP-u je bila katastrofa'

"Ma što ću govoriti o Babiću, ja sam ga izmislio, on je bio moj pomoćnik. Znam Babića i njegove domete... To što se on stalno diči s vjerom nije bilo na mjestu. I ja sam katolik, idem u crkvu, ali je to moja osobna stvar. Babić je u stvari čudak", javio nam se Slavko Goluža nakon emisije 'Istinom do gola' u kojoj je gostovao rukometni stručnjak Vatromir Srhoj.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 03. veljača 2017. 10:24

Slavko Goluža, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije od 2010. do 2015., inače slavni rukometaš, kao da je "ispalio na živce", javio se na mobitel sav uzrujan:

- Evo, gledam na sportskoj televiziji ovaj vaš razgovor s Vatromirom Srhojem i nisam mogao odoljeti da se odmah ne javim. Ma dajte, molim vas, dosta je laganja...

• O čemu se radi?

- Ovo na Svjetskom prvenstvu bila je katastrofa. Toliku prednost koju smo imali protiv Slovenije, neshvatljivo smo je potratili, baš smo popušili. Evo, da je bilo tko bio na klupi ne bi mu se mogli dogoditi takvi propusti...

• Ima ih, posebno među igračima, koji tvrde da je četvrto mjesto na svijetu ipak uspjeh?

- Ajde, koga smo mi to pobijedili. Od velikih kao Španjolsku, koja nema šutera izvana, koja ima samo jednog klasnog igrača, pivotmena. Sve drugo je bilo s mukom...

• Pa izbornik Babić je zbog toga smijenjen?

- Ma što ću govoriti o Babiću, ja sam ga izmislio, on je bio moj pomoćnik. Znam Babića i njegove domete... To što se on stalno diči s vjerom nije bilo na mjestu. I ja sam katolik, idem u crkvu, ali je to moja osobna stvar. Babić je u stvari čudak.


Slovenia - Croatia - HIGHLIGHTS

• Ipak, s njim na klupi smo osvojili broncu na Europskom prvenstvu u Poljskoj, plasirali se kroz teške kvalifikacije na Olimpijske igre?

- Pa što? Pa je li itko od vas napisao da kad smo igrali protiv Poljske na Europskom prvenstvu, da su Poljaci igrali bez svojih šest najboljih igrača. Čujte, ajmo ovako, tko je vodio sad našu reprezentaciju?

- Pa Babić?

- Je, Babić, ali nije on bio sam. Kompletni stožer je iz Splita. A gdje je splitski rukomet. Što predstavljaju splitski klubovi...

• Ali iz Splita su do reprezentacije došli brojni igrači, dosta je spomenuti Ivana Balića i Peru Metličića, pa da se svi naklone. Problem je na neki način što je Zagreb moćan, imaju novca, sve pokupe?

- Pa nije Zagreb kriv što su nekad jaki klubovi kao Metković i Split gotovo propali. A to se dogodilo zbog mućki, propali su zapravo zbog malverzacija u tim klubovima. Jambo u Metkoviću i ne znam tko u Splitu bacili su klubove u dugove.

• Dobro, u čemu je u biti problem?

- Gledam ovaj razgovor sa Srhojem pa se čudim. Zovite mene u emisiju pa ćete vidjeti što je istina o rukometu. Slušam ove neke komentatore, koji uopće ne žive rukomet, oni su uz rukomet jedino kad se igraju veliki turniri. Inače ih nema nigdje.

• Na koga se to odnosi?

- Prepoznat će se oni, vi novinari im dajete šansu da tumače, komentiraju utakmice i događaje. Evo, taj vaš sugovornik Srhoj, bio je trener, mora se priznati, ali neka Šugi kaže kojeg je trenera odgojio, kojeg je podigao... On je iz ženskog rukometa. Tu imate u Splitu dva ženska kluba, među njima nema suradnje. Isto tako između kluba rukometaša i akademije Balić-Metličić, na dvadeset metara su jedni od drugih i ne surađuju.

• Je li vi pikirate na klupu reprezentacije, spominju vas kao jednog od sedam-osam kandidata?

- Pustite vi to, znam jedno, a to je da tko god dođe na klupu neće moći bolje od šestog mjesta, to vam potpisujem.

• Onda po vama nećemo do medalje na sljedećem Europskom prvenstvu?

- To hoćemo, zato što se igra kod nas, stvorit će se atmosfera, tu se ne može 'faliti'.

Linker
19. travanj 2024 05:14