CROPIX
DVA LICA

NIJE BAŠ SVE BILO TAKO BLISTAVO, SJAJNI IGOR KARAČIĆ UPOZORAVA: 'Moram reći da nisam previše zadovoljan. Jače momčadi će to znati kazniti'

IGOR KARAČIĆ Iskusni igrač u prvoj je utakmici koju smo morali odigrati bez Duvnjaka pokazao da se na njega i te kako može računati u važnoj ulozi
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 15. siječanj 2018. 21:33

Druga velika pobjeda, druga pobjeda s velikom razlikom (deset protiv Srbije, sedam protiv Islanda), ova ostvarena bez Domagoja Duvnjaka, pa je za nas posebno bilo ono što je odigrao Igor Karačić.

Karačićeva uloga je protiv Islanda bila pod povećalom baš zbog izostanka Duvnjaka, pretvorio se u udarnog igrača početne sedmorke, a to su nove obaveze, drukčije obaveze. Teret je veći, Karačić je pokazao da ima ramena za nositi ih. Kao što to radi i u europskom prvaku Vardaru. Bio je raspoložen, bio je lucidan, bio je strijelac i asistent, trgao se i u obrani kad je trebalo, makar ga je Červar nastojao sačuvati u tom segmentu, zajedno s Lukom Cindrićem.

- Dobro... Moram reći da nisam previše zadovoljan zato što prvo poluvrijeme nismo bili konkretni u onome što smo radili. Nakon tri pogotka nismo smjeli dopustiti da nam se Island vrati, jače momčadi će to znati kazniti. S druge strane, prezadovoljan sam s drugim poluvremenom. Sve što nam je izbornik govorio u svlačionici na poluvremenu, mi smo to prezentirali na terenu. Stvarno, izgleda da Hrvatska uvijek ima jokera, ovaj put to su bili Stevanović i naš napad 7 na 6. Uspjeli smo im slomiti agresivnost u obrani, točno kako je izbornik rekao da će biti. Kad smo se odlijepili na pet-šest razlike, bilo je puno lakše igrati.

Onda se sjetio Duvnjaka, koji je ostao u hotelu Park.

- I bez Domagoja mi smo velika momčad, momčad koja ima veliku širinu i veliki roster. Super je što je u nastavku Mamić puno dao u napadu jer nama će svaki igrač trebati. Nije jednostavno kad nema Domagoja, on je naš najbolji igrač i lider, ali može se i tako kad svi damo maksimum.

Tandem europskog prvaka diktirao je našim ritmom u napadu, opet smo bili efikasni sa 29 pogodaka.

- Luka i ja se znamo u dušu, još da se uigramo s ostalima, prvenstveno s bekovima. Ide to polako, uvježbavamo na treninzima, razgovaramo na sastancima. Prenijet ćemo to i na druge, nema razloga da ne funkcionira. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti još bolji, biti vrhunski.

Švedska za kraj splitske priče?

- Švedska će biti jako teška utakmica, mi smo se dosta potrošili. Oni su razočarali u prvoj utakmici, ali sada kad smo osjetili Island, vidimo da to i nije iznenađenje. Vjerujem u našu pobjedu, ne smijemo se dati. Ovo je naših pet minuta, kako je rekao izbornik.

Hoćemo li preskočiti pitanje o navijačima?

- Ne možeš se to preskočiti. Kako ćeš ih preskočiti? Ne možeš stajati na terenu kad oni onako navijaju. Onih deset minuta na početku drugog dijela upravo je zasluga navijača, bili su nam opet vjetar u leđa.

Linker
26. travanj 2024 08:55