Stockholm, 260120. Tele2 Arena.
Finalna utakmica Europskog rukometnog prvenstva izmedju Hrvatske i Spanjolske.
Na fotografiji: reprezentacija.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

SADA JE SLUŽBENO

NIKAD TEŽI PUT DO OI! HRVATSKA SMJEŠTENA U SKUPINU SMRTI Duvnjaku i ekipi na putu stoji senzacija europskog prvenstva, ali i stari 'prijatelji'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 27.01.2020. u 19:57

 • Nakon što je završeno europsko i afričko rukometno prvenstvo pobjedama Španjolske i Egipta, poznato je i svih 12 sudionika kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju među kojima su i hrvatski rukometaši.

  U kvalifikacijama će sudjelovati 12 reprezentacija podijeljenih u tri skupine po četiri, a prve dvije ekipe iz svake skupine izvadit će vizu za olimpijske igre.

  Hrvatska će igrati u možda i najtežoj skupini, zajedno s Francuskom, Portugalom i Tunisom. Turnir će održati od 17. do 19. travnja u Parizu.

  Bez obzira na neuspjeh na EP-u, Francuska je i dalje rukometna sila, Portugal je na nedavnom europskom prvenstvu bio jedno od najugodnijih iznenađenja, dok je Tunis afrički doprvak.

  U skupini 1 igrat će domaćin Norveška, te Brazil, Čile i Južna Koreja, dok će u skupini 3 prva dva mjesta loviti domaćin turnira Njemačka, te Švedska, Slovenija i Alžir.

  Direktan plasman na olimpijske igre izborili su svjetski prvaci Danci, europski prvaci Španjolci, afrički prvak Egipat, Pan-američki prvak Argentina, pobjednik azijskih kvalifikacija Bahrain, te domaćin Japan.

  SKUPINE OLIMPIJSKIH KVALIFIKACIJA (od 17. do 19. travnja)

  SKUPINA 1(Norveška): Norveška, Brazil, Čile, Južna Koreja

  SKUPINA 2 (Francuska): Francuska, HRVATSKA, Portugal, Tunis

  SKUPINA 3 (Njemačka): Njemačka, Švedska, Slovenija, Alžir

   

  Iz drugih medija