Foto: Damir Krajac / CROPIX
GOSTOVANJE U BRESTU

NOVI PORAZ PPD ZAGREBA Hrvatski prvak izgubio u zaostaloj utakmici SEHA lige

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. studeni 2019. 20:14

Rukometaši PPD Zagreb ubilježili su poraz u zaostaloj utakmici SEHA lige u gostima kod Meškova u Brestu s 29-33 (15-16).

Hrvatski prvak je u Bjelorusiji doživio drugi poraz u petoj utakmica u skupini B.

Nakon posrtanja u Ligi prvaka u kojoj su nakon osam kola na izlaznim vratima, Meškov i Zagreb odigrali su SEHA derbi, prvi od dva u ligaškom dijelu sezone koji bi mogao biti važan za plasman na drugu poziciju koja donosi preskakanje osmine finale i direktan plasman u četvrtfinale. Zagreb bez Horvata, Bičanića i Ašanina, u ne baš dobrom ozračju nakon poraza od Celja, ali ni Meškov nije bio u puno boljem.

Mekana utakmica, puno, previše golova u kojoj je stalno vodio domaćin i dolazio do +3, a Zagreb se vraćao. Napad je funkcionirao OK, ali obrana je ponovo bila vrlo loša. Počeo je Šipić u 5-1, nastavio Mandić, Vekić je bio half, pa su Hrstić i on zamijenili mjesta, ali tek ulaskom Ravnića živnula je obrana, Ereš je stao na halfa i dogodio se poneki faul nakon kojeg je Ristanović obranio 4 lopte i činilo se bolje. No, onda neke greške u napadu, čisti promašeni ziceri Mandića, Vlaha, Ereša i ipak je na poluvremenu bio mali minus, ne i nedostižan, jer ruku na srce i Meškov je djelovao revijalno.

Želio je Vujović dati priliku svima, pa je u drugom dijelu totalno promiješao postavu. Meškov je stalno vodio, Zagreb dolazio blizu, ali nije uspijevao stići domaćina. Onda se na početničke greške Hrasnika i Špendea Meškov dignuo na +5 i tu se već nazirao kraj. Ipak vratio se Zagreb s raspoloženim Vistoropom i obranom, došao u priliku ugroziti prednost Meškova. No, dvije greške Vlaha sve su bacile u vodu i Meškov je to naplatio pobjedom. Šteta, bila je velika prilika…

Sljedeći susret u ligi PPD Zagreb igra iduću srijedu u Moskvi protiv Spartaka.

POREDAK SKUPINE B: Veszprem 15 (6), Meškov 12 (7), PPD Zagreb 9 (5), Rabotnik 9 (6), Metaloplastika 6 (6), Spartak 3 (6).

Linker
18. travanj 2024 20:22