Vlado Kos / CROPIX
'ŠTETA ŠTO NIJE BIO PRAVI DERBI'

OGORČENJE U NEXEU ZBOG SUĐENJA U NAJVEĆEM HRVATSKOM DERBIJU 'Zagreb uopće nije bolji od nas, a kamoli sedam razlike'

HRVOJE HORVAT Trener Nexea o porazu u utakmici doigravanja s PPD Zagrebom u kojoj su, tvrde iz našičkog kuta, bili zakinuti zbog sudačkog kriterija
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. travanj 2019. 13:50

Nexe je na Veliki petak na domaćem terenu izgubio derbi protiv PPD Zagreba rezultatom 19:26. Odmah nakon utakmice iz našičkoga su se kluba javno požalili na sudački kriterij Jurinovića i Mrvice, a isti stav imaju i nakon nekoliko prospavanih noći.

- Sigurno da smo mi malo oslabljeni, jako nam nedostaju Mrđenović i Vozab koji su nam bitne karike. Bez obzira na to, htjeli smo odigrati što bolju utakmicu i probati doći do pobjede. Međutim, razliku je napravio kriterij po kojem su oni dobili prvo isključenje u 50 i nekoj minuti, a naši su igrači odmah tjerani van. Zagrebu je tako bilo puno lakše igrati i puno lakše održavati prednost, nego kad se igra gol za gol. Dobro je za hrvatski rukomet da postoje ovakvi derbiji, interes raste, ali šteta je da često ne odlučuje odnosno snaga na terenu 20x40, nego druge stvari - rekao je Hrvoje Horvat, trener Nexea.

Radimo dobar posao

Svi su u klubu bili nezadovoljni, i predsjednik Josip Ergović dao je vrlo oštru izjavu.

- Vidjelo se kakav je kriterij bio s jedne, a kakav s druge strane, protiv jakog i iskusnog Zagreba. No, nećemo se predati ni obeshrabriti. Pripremat ćemo se kako bismo se što bolje suprotstavili ubuduće, nastojat ćemo unaprijediti našu igru. Imamo dobru atmosferu, radimo dobar posao, klub raste, dolaze nam igrači i na dobrom smo putu. Na stvari na koje ne možemo utjecati nećemo trošiti previše energije, misli i koncentracije.

Pozvali ste dvije minute odmora u samom uvodu utakmice. Nije baš uobičajeno?

- Probali smo malo “razbiti” kriterij i ukazati na neke stvari. Zaključak je bio da se trebamo baviti sami sobom, gledati da naše resurse iscrpimo do krajnjih granica. Jedino mi je žao što smo mogli imati bolju utakmicu i pravi derbi.

Tih -7 na kraju zvuči kao uvjerljiv poraz. Je li se to moglo izbjeći?

- U svim tim okolnostima teško. Mislim da to nije objektivna razlika, mislim da Zagreb nije bolji od nas uopće, a kamoli toliko razlike. To je nerealan rezultat, nije to pravi omjer snaga na 20x40.

Reprezentativni direktor Igor Vori na kraju ipak nije zaigrao u Našicama.

- Ne bih to posebno komentirao, rekao sam što mislim o tome, da je to potvrda našeg dobrog rada i igara, da Zagreb prema nama pokazuje respekt i to je u redu i pozitivno za cjelokupnu priču.

Vozab na putu povratka

Hoće li vam se do kraja sezone vratiti ozlijeđeni igrači?

- Vozab je počeo trenirati s nama, na tragu je povratka. Za Mrđenovića je ova sezona završena, više neće odigrati niti jednu utakmicu. No, i bez njega su dečki odigrali odličnu obranu, defenzivni dio bio je na razini. Mogli smo nešto malo bolje u napadu, to stoji.

Nexe će u sljedećoj sezoni biti jači za trojicu novih igrača. Dolaze kružni napadač Gianfranco Pribetić iz Poreča, desno krilo Fran Mileta iz Rudana iz Labina te srednji vanjski Ivan Dumenčić iz Dubrave.

- Mileta i Pribetić su dva mlada hrvatska reprezentativca, velika perspektiva istarskog, ubuduće i našičkog i hrvatskog rukometa. Htjeli su ih dovesti i Zagreb i drugi klubovi koji igraju Ligu prvaka, bile su to puno izdašnije ponude i puno veći klubovi, ali nas iznimno veseli što su odabrali Našice. Nastojat ćemo im osigurati jako dobar rad, rekao sam da će svaki mladi igrač iz Našica otići još bolji. Točno znam što mogu očekivati od njih, vrlo brzo će napredovati. Dumenčić je igrač po mom guštu, brzo razmišlja u igri i ima sposobnost vođenja momčadi. Meni je kao strašno zahtjevnom treneru potreban takav srednjak koji će, uz Gadžu, dodatno unaprijediti našu igru - zaključio je Horvat.

Linker
25. travanj 2024 13:58