IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Croatia v Japan - Olympiahalle, Munich, Germany - January 13, 2019 Croatia's Marin Sipic in action REUTERS/Andreas Gebert - RC141224B930
REUTERS/Andreas Gebert

POKAZAO ENORMAN POTENCIJAL

ON JE DEFINITIVNO NAJVEĆE OTKRIĆE SVJETSKOG PRVENSTVA! 'MALI MEDO' ODUŠEVIO JE ČITAVU HRAVATSKU Na jednoj ćemo poziciji biti mirni godinama

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 10.02.2019. u 13:07

 • Marin Šipić, iliti “Mali medo” kako su me dali nadimak, najveći je hrvatski dobitak nedavnog Svjetskog prvenstva u rukometu te jedno od otkrića turnira.

  Na sjajan je način mladi rukometaš Nexea iz Našica iskoristio prigodu i pokazao enorman potencijal koji daje nadu da Hrvatska u narednim godinama na pivotu neće imati nikakvih problema. No, SP je iza nas, pa tako i iza Šipića koji se vratio klupskim obvezama i već u nedjelju dao svoj obol važnoj pobjedi nad Tatranom, kojim je Nexe osigurao Final Four SEHA lige.

  - Da, povratak klupskom rukometu bio je dobar. Odmah smo imali prijateljsku utakmicu da se mi povratnici uigramo i osjetimo s momčadi, a onda je uslijedio Tatran. Znali smo da ih moramo pobijediti s tri razlike, jer nam to donosi Final Four, pripremili smo se dobro, gledali utakmice, analizirali i odradili to maksimalno, s time što je razlika trebala biti i veća od pet golova koliko je bilo na kraju. Time smo ostvarili jedan cilj i stvorili si bazu da se možemo okrenuti drugom velikom cilju, Kupu EHF-a.

  Susret je dobro podnio unatoč tome što nije prošao zimske pripreme s momčadi.

  - Kada sam se vraćao sa SP-a pribojavao sam se da bi mi moglo nedostajati kondicije, jer sam u reprezentaciji igrao u napadu, odnosno nisam bio prisutan u igri u oba smjera. Stoga je bio upitnik hoću li moći kondicijski izdržati igru u oba smjera u klubu, ali super sam sve izdržao i to me pozitivno iznenadilo. Taktički nije bilo problema uklopiti se u momčad, jer sam tu već godinu dana i nisam u mjesec dana zaboravio taktičke postavke naše igre - istaknuo je Šipić.

  IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Croatia v Japan - Olympiahalle, Munich, Germany - January 13, 2019 Croatia's David Mandic celebrates after the match with Marin Sipic REUTERS/Andreas Gebert
  REUTERS/Andreas Gebert
   

  Mladi pivot je potpuno fokusiran na klupske izazove i iz razgovora s njim zaključujemo da ga “nije prebacilo” te da je ostao staložen unatoč odličnom nastupu na SP-u, koji mu otvara sjajne perspektive i za budući transfer.

  - Iskreno, o tome uopće ne razmišljam. Imam još puno prostora za napredak i sigurno mi ne bi škodilo još godinu dana ostati u Nexeu. O sljedećoj sezoni zapravo i ne razmišljam, imam ugovor još godinu dana i ne zamaram se time, jer to može donijeti stres koji nikada nije dobrodošao, a pogotovo sada kada nam dolaze važne europske utakmice u kojima moram biti maksimalno fokusiran i koncentriran na svoju igru u korist momčadi. Za razmišljanje o transferu uvijek ima vremena - poručio je Šipić.

  Tagovi
  Iz drugih medija