REUTERS/Marko Djurica
SENZACIJA KOD PRVAKA NJEMAČKE

'OVO JE ŠOK KOJI NISMO OČEKIVALI' Nijemci iznenađeni porazom od Zagreba, Červar nahvalio svoje igrače: 'Njemu sam rekao - nisi to ti, igraj slobodno'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. rujan 2018. 12:54

PPD Zagreb sinoć je u Njemačkoj u drugom kolu skupine B Lige prvaka priredio veliku senzaciju i s 31:29 srušio prvaka Njemačke Flensburg i tako stigao do svojih prvih ovosezonskih bodova u ovom natjecanju.

Baš su se fino zagrebaši počastili u Flensburgu i to valjda kada su se najmanje nadali. Sustav Line Červara se ulovio i Zagreb je krenuo naprijed.

- Zaslužili smo pobjedu. Prvi dio nam je falio vratar, drugi dio je bio odličan. Ali ono što želim reći, zaslužili smo i sa Szegedom pobjedu. Oni koji su bili depresivni sada su vidjeli da možemo, ali moramo biti skromni, na zemlji, moramo trenirati, raditi još više... Rekao sam da ćemo stvarati ove sezone i za reprezentaciju i sustav igre. Igramo dobro, moderno, vidjelo se i po golovima koje smo zabili. I drago mi je zbog dečki u prvom redu.

Sedam na šest u napadu…

- Znam da ima onih koji ne vjeruju u to, uvažavam ih, ali smatram da se igrač može dignuti s tim i tehnički i taktički. No, suština je da smo bili bolji i šest na šest. U svemu smo bili bolji, lijepo je vidjeti da smo pobijedili momčad koja je dobila Nantes.

Osijek, 160918. 
Rukomet. 
Dvorana Gradski Vrt. 
Liga prvaka, utakmica PPD Zagreb - Pick Szeged. 
Na fotografiji: Lino Cervar.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Pojedinci?

- Mnogo junaka, ali tim je pobijedio. Mandiću sam rekao protiv Szegeda prošli put - nisi to ti, igraj slobodno. Učinio je to i on i Sršen i drago mi je zbog toga – zaključio je Lino.

Kapetan Zlatko Horvat odigrao je sjajnu utakmicu, ali to nije više vijest.

- Znamo što smo propustili protiv Szegeda i to je bio okidač za ovo. Sami smo sebi pokazali što možemo. Vratili smo ono što smo izgubili protiv Szegeda. To je bio strašan motiv. Počela je sezona doro, bit će tu i poraza i pobjeda, ali moramo držati ovu razinu igre i onda će to biti dobro. Flensburg nas je stigao na poluvremenu, falila nam je podrška vratara, makar su to teški šutevi… No, vratili im se i baš mi je drago zbog njih, jer je Urh na kraju obranio i što je trebalo i što nije trebalo. Najvažnije da smo mi ostali mirni i držali ih u šaci 60 minuta.

Više golova s lijevog krila nego s desnog nije svakidašnje?

- David Mandić je pojačanje, bio bi i za bilo koju momčad u Ligi prvaka. Vidim kako je motiviran, kako radi i danas mu se to vratilo, ali to je za njega tek početak. Imamo još takvih u momčadi, ali pitali ste za lijevo krilo – nasmijao se Horvat.

A jedan od junaka pobjede David Mandić kaže:

- Fokusiran sam na zadataka kako zaustaviti Glandorfa i Roda. Presretan sam da samo vratili nezasluženo izgubljene bodove u Osijeku. U Osijeku je bilo malo previše pritiska, želje, nisam bio fokusiran previše sam razmišljao o Maquedi, ali… Sad moramo dobiti Vojvodinu, i idemo to napraviti.

Maik Machulla trener Flensburga zaključio je:

- Iznenadio nas je Zagreb. Znali smo po utakmici sa Szegedom da ćemo imati težak posao. Očito nas je pobjeda u Nantesu ispraznila i ovo je šok koji nismo očekivali. No, idemo dalje, ovo je tek početak LP koja će biti jako uzbudljiva ove sezone.

PSG doma, pa Skjern, Motor vani

Utakmicom protiv Flensburga završava nezgodno razdoblje za zagrebaše, ali neće trebati dugo da krene drugo. Naime, nakon Flensburga slijedi gostovanje u Novom Sadu pa dolazak PSG-a, a nakon tri dana i dolazak Metalurga. A onda uz SEHA zanimacije slijede još dva gostovanja koja nude poneku priliku, a za to će trebati i dobra forma. Ide se u Skjern i u Zaporožje, a upravo ta dva sastava, uz Celje, Zagreb vidi kao svoju realnu priliku ove sezone u Ligi prvaka.

S obzirom na realnost prvih šest kola LP ne treba očekivati čuda, svaki bod će biti veliki plus, pa je Flensburg - premija. Ako se sjetimo lanjske sezone, Zagreb je nakon prvih devet kola imao samo dva boda, pa se borio za prolaz. Sigurno je da kako god bilo, ni ove godine neće biti predaje. (drp)

Linker
20. travanj 2024 02:58