CROPIX
ČESTITAO MU I VLASTITI KLUB

'OVO JE ZA MENE KAO NEKA PRIČA IZ SNOVA' Mladi Hrvat napravio transfer života i nenadano stigao u klub koji 'puše za vrat' velikoj Barceloni!

DINO SLAVIĆ Vratar rukometaša Umaga potpisao za španjolski Ademar Leon
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. svibanj 2018. 15:10

Doista neobična priča i samo još jedan dokaz da se u toj našoj ligi, koja ne izgleda bogzna kako dobro, može pronaći svega i svačega dobrog. Dakle, Ademar Leon je druga momčad Španjolske lige, prva do nedodirljive Barcelone. Dobiju li Valladolid na gostovanju u posljednjem kolu, na jesen će igrati Ligu prvaka.

E, sad, taj Ademar Leon, koji vodi proslavljeno lijevo krilo Španjolske i Barcelone Rafa Guijosa, tražio je vratara za iduću sezonu, jer prvi srpski vratar reprezentativac Vladimir Cupara odlazi u poljsko Kielce. I gdje su ga našli? U Umagu, koji je daleko od europskih tokova, koji ne igra baš nešto, čak nije ove sezone ni u Ligi za prvaka. 26-godišnji Dino Slavić taj je novi vratar Ademar Leona, dečko o kojem se malo zna, a vjerojatno će se puno saznati.

Zadovoljio na probi u ožujku

Prvo pitanje, kako je Dino stigao do Leona?

- Preporučio me Venio Losert, koji je tamo nekad branio, a s kojim sam radio. Bio sam u ožujku na probi, bilo je dobro, zadovoljio sam, mislio sam da ipak od svega neće biti ništa. A onda je došao ugovor i ispalo je sve savršeno. Da mi je netko rekao da se to može dogoditi na ovaj način, ne bih vjerovao. No, naravno da sam sretan, idem u jaku ligu, imat ću priliku vjerujem i u njoj i u Ligi prvaka. Dalje je sve na meni. Spreman sam na sve, svjestan da će prva sezona zbog jezika i prilagodbe biti teška i odmah moram reći da su mi Cupara i Vejin puno pomogli da se snađem.

Nećete biti prvi naš vratar u Leonu?

- Ne, Losert je bio, pa Alilović. Ostavili su odličan dojam i to je sigurno bio dobar povod da pozovu i mene.

Čudni ste vi iz Rijeke...

- Da malo, Stevanović se pojavi iza 30, Pešić ode u Veszprem, pa se vrati... Radi se dobro u Rijeci, ja osobno sam rastao uz Stevanovića i Matoševića, koji su mi puno pokazali.

I početak je bitan?

- Svakako. Počeo sam u Matuljima, gdje mi je trener bio Zvonimir Lenžer, a gdje sam učio braniti od Ljerke Krajnović. Onda sam kao kadet došao u Zamet, radio sa spomenutima, postao reprezentativac u generaciji s Filipom Ivićem i Matejom Ašaninom. Njih dvojica su bili ispred, onda sam se ja još i ozlijedio, pukli su mi križni ligamenti, pa sam se vraćao. Onda sam počeo braniti ligu, bio najbolji vratar lige u Zametu, pa lani među najboljima u Umagu, a ove sezone sam po brojkama prvi vratar lige. Dakle, ništa nije slučajno, ali da ću završiti u Leonu, to je ipak u neku ruku iznenađenje.

Sve sam uložio u rukomet

Što kaže Rafa Guijosa?

- Cupara odlazi, tu je Biosca Garcia, kojem su 23 godine i sad ja. Hoće li još netko, ne znam. Momčad je dobra, mlada, poletna s nekoliko iskusnijih igrača, kao što su Argentinci Sebastian Simonet i Vieyra. Bilo i stvarno lijepo igrati Ligu prvaka, ali treba pričekati posljednje kolo - kaže Dino.

Rukomet mu je prioritet u životu?

- Da, davno sam si to postavio tako, sve sam uložio i ovo s Leonom mi se čini kao priča iz snova. Nadam se da će tako i ostati.

Linker
20. travanj 2024 16:48