Zeljko Hajdinjak / CROPIX
TRIJUMFALNO OTVARANJE

PODRAVKA VEGETA NA NAJBOLJI MOGUĆI NAČIN OTVORILA NATJECANJE U EHF KUPU Rumunjke pregažene u Koprivnici

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. siječanj 2020. 19:23

U novu 2020. godinu rukometašice Podravke Vegete ušle su na najbolji mogući način. Uz podršku svoje vjerne publike svladale su rumunjsku Maguru Cisnadie u 1. kolu skupine EHF kupa i tako ispunile bodovni plan. No, iako je pobjeda uvijek najvažnija, treba naglasiti i da je Podravka prikazala dobar, lijep i efikasan rukomet unatoč velikim problemima koji su je pratili u pripremi ovog susreta.

- Čestitam curama na pravoj utakmici. Imali smo problema na početku, dok nismo uspostavili našu igru. Kad smo počeli trčati onako kako možemo, bilo je samo pitanje s koliko će razlike završiti – rekao je Podravkin trener Zlatko Saračević.

Na kraju su izostale samo Debelić, Ianasi i Zadravec zbog težih ozljeda, sve ostale bile su u sastavu i pružile svoj doprinos. Neke manje, neke više, no ipak je na kraju ukusna bila ta juhica koju je sa svojim suradnicima pripremio Saračević. Trebalo je malo vremena da se slomi čvrst otpor gošći iz Rumunjske, no već do odmora nestala je neizvjesnost. Podravka je imala +6, a Magura nije izgledala kao ekipa koja bi taj zaostatak mogla preokrenuti.

U nastavku je Podravka Express bio prebrz za gošće koje su u kvalifikacijama izbacile španjolske prvakinje Gran Canariju. Koprivničanke su za njih ipak neka druga dimenzija, njihov visok ritam i kvalitetu jednostavno nisu mogle pratiti. Izvrsne su bile Saračevićeve igračice, teško je bilo pronaći neku slabu točku. Vrlo dobra Risović i kasnije izvrsna Ećimović branile su što je trebalo i što nisu morale, 6-0 obrana s Milošević i Džono u sredini bila je čvrsta i agresivna, teško prolazna.

- Moja filozofija je da moraš igrati obranu, to je osnova svega. Činjenica je da imamo smanjen broj igračica koje mogu igrati u sredini. Nema Debelić, Tsakalou zbog slomljenog prsta može samo u napadu, no tu su Džono i Milošević koje funkcioniraju dobro. Isprobali smo još neke varijante s drugim igračicama. Magura igra tako pa smo to mogli, ali moramo biti svjesni da slijede dvije utakmice s ekipama koje igraju puno brže, pogotovo Kopenhagen, i nećemo tako lako moći mijenjati obrana - napad – objasnio je Saračević.

U drugom poluvremenu sve su igračice s klupe dobile priliku, pa je i mlada srednja vanjska Lucija Jandrašić iskusila Europu u malo većoj minutaži. U napadu je Dejana Milosavljević vukla dok je trebalo, zabijala sedmerce, proigravala suigračice.

- Jako lijepa utakmica i velika pobjeda koja nam je trebala da podignemo samopouzdanje pred ono što dolazi. Trudile smo se, imale smo puno poteškoća koje se prema van ne vide, ali dale smo sve. Ova utakmica pokazala je da moja forma ide prema bolje, nadam se da ću tako nastaviti. Nema potrebe za euforijom, idemo dalje, slijede pripreme za Kopenhagen – poručila je Dejana.

Saračeviću se svidio nastavak dobre atmosfere iz Lige prvakinja. - Ponosan sam na ovu publiku. Četiri dana poslije Nove godine dvorana je bila puna pola sata prije utakmice. Realno, protivnik nije bio previše atraktivan, znači ljudi dolaze jer gledaju nas. I onda cure to vraćaju na terenu, bore se, padaju, bacaju se...

Trener Magure Alexandru Mircea Weber djelovao je razočarano.

- Čestitam Podravki, imaju vrlo dobru ekipu koja mi se jako sviđa. Istina je da smo joj i mi imalo pomogli jer smo radili puno pogrešaka, ali pobjeda domaćina je u potpunosti zaslužena. Prošle sezone nismo osvojili niti bod u skupini EHF kupa, pokušat ćemo sad biti bolji, ali ušli smo u skupinu s tri vrlo jake ekipe – naglasio je Weber.

Podravka će se ovog tjedna u miru pripremati za 2. kolo EHF kupa u kojem u subotu gostuje kod Kopenhagena.

PODRAVKA VEGETA - MAGURA 38:26 (18:12)

KOPRIVNICA SD Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja oko 2000. Suci: Sherif Xhema i Besfort Jahja (Kosovo). Delegatkinja EHF-a: Janka Stasova (Slovačka).

PODRAVKA VEGETA: Risović (7+2), Ećimović (7+2); Turk 1, Beganović 1, Karlovčan 2, Popović, Jandrašić, Milošević 3, Džono 2, Milosavljević 10(6), Mugoša 4, Franušić, Stanko 7, Gjorgjijevska 2, Tsakalou 6, Benko. TRENER: Zlatko Saračević.

MAGURA: Voicu (2), Pasca (1+1); A. Predoi 1, Tanasie 1, Craciun, Moldovan 8(2), Nan 3, D. Predoi 1, Ujkić 4, Ani Senocico 3 (2), Vinjukova 3, Panici 1, Gatzel 1. TRENER: Alexandru Mircea Weber.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 7 (6), Magura 8 (4). ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 12 min. (Milošević 2+2+2, Džono, Turk, Milosavljević), Magura 4 min. (Ani Senocico, Tanasie). CRVENI KARTON: Milošević (55 - treće isključenje). IGRAČICA UTAKMICE: Dejana Milosavljević.

Linker
23. travanj 2024 04:15