Zeljko Hajdinjak / CROPIX
RUKOMET

POGLED NA NOVU PODRAVKU Nas nitko neće 'razvaliti', ali za pobjede protiv vrhunskih moramo doraditi detalje

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. rujan 2019. 12:46

Podravka Vegeta i Budućnost odigrali su u četvrtak u Koprivnici i treću utakmicu ove sezone, i opet je pobjeda pripala crnogorskim prvakinjama (32:35).

- Nažalost, odmah u 1. minuti ozlijedila se Dejana Milosavljević i ubrzo smo morali sve mijenjati. Ono što je provela u igri, nije mogla hodati, i nadam se da nije nešto strašno jer je pala kao s trećeg kata - rekao je Podravkin trener Zlatko Saračević.

Uočio je da se njegovoj ekipi treći put protiv istog suparnika ponavlja ista stvar.

- Gubimo dva-tri razlike, tu smo negdje blizu Budućnosti, ali trebamo puno stvari popraviti... Prenaivno primamo golove za ovu razinu.

Karlovčan raste

Korisne spoznaje uoči početka Lige prvakinja u listopadu, i zahtjevne skupine s Metzom, Vipersom i Ferencvarosem.

- Nas nitko neće “razvaliti”, mi smo ekipa koja je sposobna odigrati sa svima. Međutim, za neku pobjedu protiv vrhunskih suparnika kao što je Budućnost potrebni su nam ti detalji. Prelagano smo primali pogotke u ključnim trenucima, a u napadu je ključ šest na pet, tu smo jako loše odigrali. Dosad nismo baš puno ni radili na tome, radit ćemo, moramo to popraviti. Ovo ostalo, želja, htijenje, zalaganje O.K. Suđenje no comment, i to je to.

Posebno se istaknula Korina Karlovčan na lijevom krilu, postigla je devet pogodaka.

- Ona raste. Zato nije ušla Mugoša, jer sam osjetio da Korini ide, pa sam je pustio do kraja. Inače je u planu bilo da igra i Mugoša, koja je isto u jako dobroj formi. Isto vrijedi i za Zadravec na drugom krilu.

I u smanjenoj rotaciji, bez Ianasi i Milosavljević, Podravka je izgledala solidno.

- Morali smo izgurati s četiri vanjska plus Gjeorgjievska, koja se traži i koju tražimo - zaključio je Saračević.

A koprivničku je ekipu u vrlo pozitivnom svjetlu vidio trener Budućnosti Dragan Adžić.

- Sve tri utakmice, i u Grudama, i u Podgorici, i u Koprivnici bile su sjajne. Razina Podravke mi se jako sviđa ove godine, i ovaj sastav, i selekcija, i način s kojom emocijom igraju te način na koji grade formu za Ligu prvakinja. Skupina im je izuzetno teška, one tu trebaju biti potpuno rasterećene i igrati protiv jakih europskih ekipa na razini kao što su igrale protiv nas u sva tri susreta. Mislim da su na dobrom putu - rekao je Adžić.

Pozitivna energija u klubu

Dodao je kako ga jako veseli podizanje kvalitete rukometa u koprivničkom klubu.

- To je značajno i za regiju. Vjerujem da ćemo i ovu Regionalnu ligu uz pomoć tvrtke Podravka podići na višu razinu, nešto bliže muškoj SEHA ligi. To nije jednostavno, ali ima jedna pozitivna energija i u klubu i u tvrtki Podravka.

Pomagati jedni drugima

Od pojačane Budućnosti ove sezone očekuje se plasman na Final Four Lige prvakinja.

- Odigrali smo ovih 15 utakmica bez ozljeda, što je vrlo značajno. Imali smo igračice koje su u pripreme ušle nakon oporavka od ozljeda i drago mi je da sve ide dobrim tijekom. Zadnjih šest utakmica bili smo bez Đurđine Jauković, prije i bez Milene Raičević, i sve je to dalo kvalitetu za ono što nas čeka u Ligi prvakinja. Volio bih da i mi i Podravka prođemo u drugi krug Lige prvakinja i da na sljedećem turniru Regionalne lige nastavimo pomagati jedni drugima u građenju forme za nastavak europske sezone - kazao je na kraju Adžić.

Linker
20. travanj 2024 14:35