CROPIX
OPĆA NEDISCIPLINA

POTRESI U HRVATSKOM PRVAKU Nakon smjene kapetana i trenera, pokrenut je disciplinski postupak protiv osam igrača, ali i kazne za baš sve!

Smjena kapetana PPD Zagreba zbog 'opće nediscipline’ nastavljena već trećom (!) smjenom trenera ove sezone: nakon Vujovića i Ivandije bivši je postao i Goluža
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. svibanj 2017. 10:13

Zagreb je ostvario ono što ipak nikome nije pošlo za rukom: smijenio je i trećeg trenera ove sezone. Umjesto Goluže došao je četvrti trener - Kamenica. Tako će sezona za zaborav ipak ostati upamćena kao raritetna u povijesti najtrofejnijeg kluba novije hrvatske povijesti.

Kasim Kamenica marljivo je zapisivao zapažanja u Umagu i po svemu što je vidio zaključio je da će tu biti puno više posla nego što se mislilo. No, ipak, nije očekivao da će u trenerski stolac odmah nakon Umaga. Vrlo je očito da je puklo između Goluže i igrača, a da se to ne bi vidjelo na terenu, netko je morao otići. Jasno, taj je netko bio trener, jer igrači se odjednom ne mogu promijeniti, a utakmica se treba dobiti.

Opća nedisciplina

Zagreb je tako u godini dana dobio i četvrtog trenera i to ja na toj razni rukometa apsolutni svjetski rekord. Što će biti kada sezona završi, teško je reći, no nešto se sigurno mora dogoditi jer situacija nikako nije normalna, vjerojatno ni njima samima.

Ostat će tajna što se dogodilo u Umagu između polufinala i finala u sastavu Zagreba. No sama činjenica da je s mjesta kapetana smijenjen dugogodišnji kapetan Zlatko Horvat sugerira da su stvari izmaknule kontroli i da nešto ne štima. Također, protiv osmorice igrača bit će pokrenut disciplinski postupak, bit će kažnjeni, ali će isto biti i s ostalima, kako stvari stoje. Razlog je - opća nedisciplina.

Koliko ona traje, teško je reći, no činjenica je da Zagreb ove sezone ne izgleda kao inače, što je vodstvo kluba indirektno priznalo u priopćenju.

Slijedi resetiranje

Treneri se mijenjaju kao čarape, a momčad na terenu ne pruža ono što može. Nexe ih je ugrozio u Hrvatskoj, u Europi su pali za jedno kolo u odnosu na prošlu godinu, u SEHA ligi za jedno mjesto. Puno je bilo ozlijeđenih, promijenili su i kapetana nakon desetak godina... Očito je da će morati vući konkretnije poteze, no to je u ovom trenutku osjetljivo jer prvenstvo još nije završeno. Čeka ih još pet utakmica, od kojih je gostovanje u Našicama za vikend, vjerojatno, prijelomno.

U Zagrebu su napravili sedam razlike, no Nexe napada i trebat će to izdržati. Tu će Zagreb pokazati i reći dosta o sebi. U igri je naslov, desetogodišnja nepobjedivost i odnos prema klubu koji je svakako prošao i puno težih stvari i izvukao se iz njih. Zagreb je najopasniji kada je ranjen i zato u Našicama treba očekivati puno odlučniji Zagreb nego što je to bio u Umagu, gdje je djelovao u nekim stvarima nesigurno, a u drugima presigurno i to zamalo skupo platio protiv odličnog Nexea.

Po završetku sezone sigurno slijedi resetiranje. S kim i kako, vidjet će se, no ovako dalje neće ići. To je svima jasno.

Linker
24. travanj 2024 08:13