CROPIX
DVOGODIŠNJI UGOVOR

POTVRĐENO: HRVATSKI REPREZENTATIVAC POTPISAO ZA NOVI KLUB Bivši vratar Zagreba i Kielcea priključio se još jednom 'Kauboju'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 15. srpanj 2019. 14:14

Hrvatski reprezentativni vratar Filip Ivić potpisao je dvogodišnji ugovor s njemačkim drugoligašem Gummersbachom. Vijest je potvrđena u petak kada se Ivić videom javio navijačima kluba putem društvenih mreža.

- Oprostite navijači Gummersbacha, još uvijek sam u Zagrebu jer mi je otkazan let za Njemačku, ali sretan sam što ću vas uskoro upoznati - kazao je bivši vratar Kielcea i Zagreba.

Hrvatski čuvar mreže još je u veljači potvrđen kao pojačanje Gummersbacha za novu sezonu, ali je sve propalo nakon što je osvajač 12 bundesligaških naslova ispao u drugu ligu. Ivić je u postojećem ugovor imao klauzulu prema kojoj je slobodan pregovarati s drugim klubovima ako Gummersbach ispadne u niži rang. Ipak, nakon nekoliko tjedana u pokušaju pronalaska drugog angažmana Ivić je ponovno potpisao za klub iz Schwalbe Arene, na dvije godine.

- Transfer je postao moguć jer smo se Filipu približili po pitanju njegovih financijskih zahtjeva - kazao je po objavi transfera glavni direktor Gummersbacha Christoph Schindler.

Hrvatski vratar je tako mjesec i pol dana nakon što je u Kölnu s Kielceom igrao na Final Fouru Lige prvaka potpisao za njemačkog drugoligaša. Ivić će u Gummersbachu nastupati uz još jednog hrvatskog reprezentativca Tina Kontreca, koji se također ovog ljeta pridružio klubu.

Linker
20. travanj 2024 15:25