Domagoj Duvnjak
 Ante Cizmic / Hanza Media / CROPIX
JEDVA JE DOČEKAO

POVRATAK HRVATSKOG BOMBARDERA Domagoj Duvnjak se vraća na parket nakon čak 227 dana i oporavka od teške ozljede

DOMAGOJ DUVNJAK Najbolji hrvatski rukometaš ponovo na terenu u momčadi Kiela sedam i pol mjeseci dana nakon operacije koljena
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. prosinac 2017. 11:19

Makar Kiel sve pokušava sakriti o očiju javnosti, danas bi se, nakon 227 dana oporavka nakon operacije koljena, na teren trebao vratiti Domagoj Duvnjak. Dugo je trajalo, patio je Kiel, patio je Duvnjak, patila je Hrvatska, koja sa zebnjom očekuje rasplet oko svog najboljeg rukometaša uoči Eura, kojem je domaćin u siječnju.

Podsjetimo, Duvnjaka koljeno muči već dugo. Igrao je s velikim bolovima, pod injekcijama, ali takav kakav jest, nikad nije rekao da ga išta muči. Na operaciju je mogao ranije, možda već nakon SP-a u Francuskoj, ali ju je odgađao.

U konačnici, zbog Kiela, kojem je u travnju donio Kup Njemačke sjajnom igrom u finalu kad je sa 7 komada uništio Flensburg. Kiel je odlučio tako. Da je odlučio da se to napravi u veljači, danas to ne bi bio problem, a možda ni Kiel ne bi propustio Bundesligu kako ju je propustio, pa i Ligu prvaka, gdje im je nada biti četvrti i barem izboriti uzvrat kod kuće u osmini finala, a to je za klub te siline i tradicije minimum, što, naravno, nije odredila Hrvatska, već netko unutar Kiela. Kriva procjena se to zove.

Men's Handball - Slovenia v Croatia - 2017 Men's World Championship, Bronze Medal - AccorHotels Arena, Paris, France - 28/01/17 - Croatia's Domagoj Duvnjak  reacts.   REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier / REUTERS
Domagoj Duvnjak

Gislason je prije neki dan rekao neoprezno da je problem s koljenom Duvnjaka nastao u Hrvatskoj i da misli da on ne bi trebao igrati na Euru, što je naravno bila neoprezna, ali nama upozoravajuća poruka. Zaboravio je trener da je Duvnjak igrao ozlijeđen u travnju kada je spašavao “njegovu ...”, da je zbog tog igranja i goleme otekline nakon turnira Kupa u Hamburgu operacija odgođena za desetak dana, a to je jako važnih deset dana, makar je najvažnije u prvom redu Duvnjakovo zdravlje. I nije u planu ništa dok ne bude zdrav, ali to nije stvar o kojoj ima pravo diskutirati samo Kiel, pogotovo ne na takav način.

No, nebitno više, sada treba vidjeti kako je koljeno jer prognoze su nakon zahvata na pateli rekle šest mjeseci, a produžilo se, evo, na sedam i pol i nekako je vrijeme da se krene, barem lagano.

Prava provjera zdravlja

Kiel je to najavio burno, no, onda se stišao shvativši da bi Duvnjak želio u Hrvatsku. No, danas će Duvnjak sigurno biti u sastavu. Neslužbeno doznajemo da je dr. Frank Pries zadovoljan stanjem i kaže da je bol normalna stvar u prvoj fazi. Naravno da koljeno nakon toliko neigranja nije za puno opterećenje, ali mjesec dana i pet utakmica, bez dodatnog opterećenja Lige prvaka, koju je Kiel dovršio prije neki dan pobjedom u Flensburgu, sasvim je dovoljno za procjenu Duvnjakova zdravlja i toga koliko može dati na Euru.

Men's Handball - Croatia v Norway - 2017 Men's World Championship, Semi-Finals - AccorHotels Arena, Paris, France - 27/01/17 - Croatia's Domagoj Duvnjak reacts. REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier / REUTERS
Domagoj Duvnjak

Kiel u prosincu igra pet utakmica Bundeslige. Danas protiv Hüttenberga, koji je idealan za lagani povratak Duvnjaka, kući im stižu još ne baš naporni Minden i Lübbecke, dok domaće utakmice presijecaju teška gostovanja u Flensburgu i Göppingenu, na kojima se može vidjeti i nešto više.

Duvnjak je i u petak bio na redovnoj terapiji, trenirao je s momčadi i navijači ga danas očekuju. Ne od početka kao inače, ali na 5-6 razlike svakako...

U Kielu nisu baš sretni

U normalnim okolnostima Kiel bi to napumpao do maksimuma, no, ovako mu baš ne paše, jer što je Duvnjak bolje, to je veća mogućnost da zaigra za Hrvatsku. No, nek’ je Domagoj svima nama živ i zdrav i nek’ igra i za Kiel i za reprezentaciju. Znamo da i on jedva čeka. Nije mu lako, ali najbolji se i s tim znaju nositi, bez brige. Fin i pristojan kakav već jest. Kapetan.

Hrvatska je dovedena pred gotov čin, čeka što će se dogoditi u Kielu, a Duvnjak je već nekoliko puta poručio da želi igrati jer je prvenstvo u njegovoj zemlji. Dogodi li se da ne može, život će ići dalje, Hrvatska će igrati bez njega, a on će nesumnjivo i takav biti sa svojim suigračima na Euru. A Kiel će ostati zapamćen po najdulje liječenom koljenu u povijesti rukometa jer ne vrate li ga sada na teren, nećemo ga vidjeti do veljače.

Baš nas zanima je li takva situacija važna Nijemcima...

Linker
25. travanj 2024 02:00