Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
NOVI STARI TRENER

POVRATNIK NA ZG KLUPU Veselin Vujović nakon dvije godine ponovno preuzeo PPD Zagreb

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. rujan 2019. 12:46

Ušao je u svom stilu...

- Vidi, gužva, lijepo je vidjeti da ste tu došli u ovakvom broju zbog Zagreba i nadam se da ćemo se često viđati. Možda sam trebao obući odijelo za ovu priliku, iako su mi mnogi preporučili da zbog situacije stavim kacigu. No, ne treba meni to. Uz Dinamo, Zagreb je najveći brend u gradu. Ako se sve što radi smatra lošim, onda je to loše i teško se pomaknuti iz tog blata. Trebamo biti pozitivni, sa stavom “ovo je naše, ovo je najbolje”. To mora biti početak svega.

Zagreb se ne odbija

A onda je objasnio drugi dolazak.

- Bio sam slobodan, odbio sam ponude iz Egipta, Poljske i Rumunjske, ali kada se javio Zagreb kojeg smatram svojim klubom, nisam dvojio ni u jednom trenutku. Smatram da se ruka pružena u teškom trenutku uvijek cijeni više. Ne mislim da je situacija niti loša, niti katastrofalna. Imamo realne šanse za proći dalje, raspored je je težak, ali Zagreb je klub vrhunskog renomea i mi ćemo tako i igrati. Nitko kod nas u Areni ili bilo gdje doma neće biti favorit. Zadovoljstvo mi je da sam ponovo trener Zagreba.

Zamijetio je jednu stvar u posljednjim Zagrebovim utakmicama.

- Nadam se da će nam se i publika vratiti u Arenu, a ona se ne vraća porazima, nego pobjedama, posebno odnosom prema poslu. Ona mora prepoznati naš trud i zalaganje, da nam je stalo i mi ćemo sve učiniti da tako bude. Meni ne treba postavljati ciljeve, ja ih cijeli život postavljam sam na najvišu razinu. I kada ih ne ispunim, svjestan sam svoje odgovornosti.

Momčad realno nije “ni na kilo ni na metar”, kako Vuja voli reći.

- Evidentno je da se s takvom momčadi može igrati neka plitka varijanta obrane, jer danas vrhunske momčadi imaju igrače od dva metara i više od 100 kila, a to je jako teško braniti ako nemaš snagu. Evidentno je da ćemo morati biti agresivniji, da ćemo morati puno trčati, jer to rade svi. Koliko ćemo uspjeti, vidjet ćemo. Izgubiti se može, ali je uvijek bitan način na koji se to događa. Ja ne volim biti realan, jer kako bih onda mogao motivirati igrače. Ako ideš pobijediti, možda izgubiš 1, a ako ideš časno izgubiti, izgubit ćeš 10. Dakle, ja nisam za častan poraz, volim dati sve od sebe najprije.

Promjene u kadru?

- Tražit ćemo neka rješenja za neke pozicije, ali to nije lako. Trudit ću se da momčad motiviram, da ih u mnogo stvari opustim kako bismo mogli dobiti na terenu ono što se očekuje. Tamše je radio dobro, ne dolazim u momčad koja je u raspadu, nego momčad koja je dobro trenirana i ima europske relacije.

Bit će sjajno u Zadru

Stožer se mijenja?

- Trenera vratara Kelentrića koji je razriješen nastojat ću zadržati jer mislim da radi sjajno. Molio sam nekoliko dana da razmislim i da obavim neke razgovore s nekim bivšim rukometašima, da vidim mislimo li slično i bi li oni prihvatili raditi sa mnom. Nakon toga ćemo zajednički odlučiti, a vjerujem da će klub prihvatiti moj prijedlog.

Izbornik Slovenije i trener Zagreba istovremeno. Je li to možda potencijalni problem?

- Sada u EHF tjednu koji je ubrzo - ne, ali kada bude Euro sigurno da može biti. Zato je bitno da moj suradnik bude dobro odabran, da bude kreativan, s autoritetom, karakterom, da budemo sličnih razmišljanja. Zato i nisam još odredio tko će to biti, dok ne razgovaramo. Nezgodno je kada ostaviš nekom da radi ono što je tvoj posao, a on radi na neki svoj način. Onda momčad ne zna u kojem smjeru ide. Zato to smatram vrlo važnim pitanjem.

Barcelona dolazi na Vujinu premijeru?

- Svaka promjena nosi svoj dio i vidim u tome našu priliku. Dobro poznam Barcelonu, to je moj klub u kojem sam doživio neke od najljepših trenutaka karijere. Da trošim riječi o tome kako izgledaju nema smisla. Uvjeren sam da smo i mi i oni magnet za zadarsku publiku koja je željna velikih sportskih događanja. A uvjeren sam da će to biti sjajna utakmica. Bilo i fenomenalno da napravimo pozitivan rezultat, da iznenadimo Barcelonu, ali pričat ćemo o tome u subotu nakon utakmice.

Linker
19. travanj 2024 21:56