Screenshot: Facebook
'TEŠKA ODLUKA'

POVREMENI HRVATSKI REPREZENTATIVAC NAKON RAZOČARANJA PRELOMIO: IGRAT ĆE ZA REPREZENTACIJU DRUGE DRŽAVE 'Nakon svih godina čekanja sam izgubio nadu..'

NIK TOMINEC Povremeni hrvatski reprezentativac u mandatu Slavka Goluže odlučio je igrati za Švicarsku, reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 22. veljača 2018. 22:21

Desno krilo Schaffhausena i povremeni Kauboj Nik Tominec odsad će nastupati za Švicarsku. Rođen je u Luzernu 1991, otac mu je Slovenac, a majka Hrvatica, a na početku karijere igrao je za mlađe selekcije Slovenije. Prelaskom iz Maribora u redove švicarskog prvaka Schaffhausena prije 7 godina počeo je dobivati i pozive Švicaraca da se pridruži njihovoj reprezentaciji. Tada se u sve upleo Slavko Goluža, a Tominec je svoju priču ispričao portalu Balkan Handball.

- Goluža me upitao bih li želio nastupiti za Hrvatsku i u njegovu mandatu nekoliko sam puta pozvan u reprezentaciju, što me učinilo neizmjerno sretnim i ponosnim - kaže 26-godišnji Tominec, koji je u Golužinu mandatu osvojio srebro na Mediteranskim igrama.

Promjenama izbornika, prvo Babića, a onda i Červara dobivao je sve manje prilika, što ga je približilo prihvaćanju švicarskog poziva, koji je stalno bio otvoren. Doduše, lani je dobio poziv Červara za lipanjske pripreme, ali njima nije mogao prisustvovati zbog polaganja ispita i diplomiranja na fakultetu u Švicarskoj.

- Kako se počeo približavati domaći EP, nadao sam se da ću biti pozvan kao treće krilo iza vrhunskih Čupića i Horvata, sve iz razloga što sam dobro igrao u Ligi prvaka. Na moju veliku žalost, to se nije dogodilo.

Nakon toga je prelomio u korist igranja za reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen.

- Teška odluka, ali nakon svih tih godina čekanja sam izgubio nadu da ću ikada biti igrač, na kojeg ozbiljno računa bilo koji izbornik reprezentacije moje Hrvatske - zaključio je strijelac 27 pogodaka u Ligi prvaka ove sezone.

Linker
23. travanj 2024 11:42