CROPIX
SEHA LIGA

PPD ZAGREB BEZ OBRANE, VESZPREM LAKOĆOM DO UVJERLJIVE POBJEDE Ne piše se dobro zagrebašima s toliko grešaka i takvom obranom, a PSG je pred vratima

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 07. rujan 2019. 23:06

Veszprem - PPD Zagreb 36:28 (17:15)

VESZPREM: Cupara, Szekely (11); Manaskov 3, Yahia 1, Moraes, Tonnesen 3, Gajić 1, Nilsson 3, Marguč 3, Lauge 4, Štrlek 5, Terzić, Blagotinšek 5, Mahe 3 (2), Mačkovšek 2, Lekai 2.

Trener David Davis

PPD ZAGREB: Ašanin (10), Jović (1); Šipić 3, Vistorop 2, Mandić 1, Božić Pavletić 2, Hrastnik, Stojnić, Horvat 4 (3), Špende 1, Ravnić, Gadža 3, Hrstić 5, Bećiri 1, Vlah 3, Vekić 3.

Trener Branko Tamše

VESZPREM Gradska dvorana. Gledatelja 5.200. Suci: Mitrevski i Todorovski (Makedonija)

U unaprijed odigranom susretu 3. kola skupine 2 devete SEHA sezone zagrebaši su očekivano poraženi u Veszpremu. Nije to bio top protivnik na razini finalista Lige prvaka, ali Zagreb se uspio sam kazniti i nije iskoristio priliku.

Prvi dio dobar napadački, ali vrlo loš Zagreb obrambeno. Jedini faul u 30 minuta napravio je David Mandić na Yahiji. Sve ostalo Veszprem je radio što je želio, a bez kontakta je protiv kvalitetnijeg nemoguće. No, ni to nije bio veliki problem koliko neke loše stvari u napadu. Prvo Mandić fula penal i prazan gol, Vekić čisti zicer, Špede neodlučno dva skok šuta sa sredine, a to su za Veszprem pokloni koje Štrlek ne prašta. I tako je ustvari Veszprem napravio prednost u prvom dijelu, a Zagreb nije imao obranu da ga vrati makar je stalno bio blizu. Ašanin je imao dobar dan u kojem je skidao čiste zicere domaćina i spriječio ih da vode i više. Šteta da to nije bolje iskorišteno.

Popravio se obrambeno Zagreb i za pet minuta nastavka bio na 19:19. Ali onda se sredina opet raspala, pa je Blagotinšek s crte imao šuterski trening i Veszprem se ponovo odvojio na +3. Ubrzo i na +8 i sve je bilo gotovo. Na kraju je ispala katastrofa. Ne piše se dobro zagrebašima s toliko grešaka i takvom obranom. A PSG je pred vratima…

U drugom susretu igranom u subotu, utakmici iz 2. kola skupine 1, Motor je u Ukrajini svladao Vardar 32:31 i sada sa 6 bodova vodi na tablici. Prvo ime domaćina Puhovski sa 6 pogodaka, među kojima i odlučujući u samom finišu. Kod Vardara 6 golova Dibirova i 4 Čupića koji je na kraju promašio penal za izjednačenje.

Linker
19. travanj 2024 05:03