PPD Zagreb
 Damir Krajac / CROPIX
EHF LIGA PRVAKA

PPD ZAGREB I NAKON PET KOLA U LIGI PRVAKA I DALJE NA NULI! SZEGED PRETEŽAK ZALOGAJ ZA HRVATSKOG PRVAKA Zagrebu će sada za prolaz skupine trebati čudo

Piše: HinaObjavljeno: 20. listopad 2019. 20:51

Zagreb je i nakon pet kola na nuli, Szeged je bio pretežak zalogaj za zagrebaše kojima se na htijenju ne može prigovoriti ništa. No, mogućnostima su u ovom trenutku daleko od Mađara. Nije bilo realno očekivati neki bod, bila je to samo nada. Morat će Zagreb napraviti čudo za prolaz skupine, jer nakon pobjede Aalborga nad Flensburgom jasno je da ni od broja 5 neće biti ništa. Jedina opcija za prolaz ostaje broj 6 za koji treba biti bolji od Elveruma i Celja, a to su sljedeće četiri utakmice koje će u sadašnjem sastavu biti veliki rizik za Zagreb.

Jer, bio je to sudar lake i teške kategorije u pravom smislu riječi. Velike probleme je imao Zagreb sa obranom Szegeda na kraju koje je stajao raspoloženi Roland Mikler. To je nažalost Zagrebova realnost u ovom trenutku. Pokušali su sve, držali se dobro 20 minuta, a onda je uslijedio pad, jer nije taj pritisak lako izdržati.

Oba sastava krenula su u 5-1 obrambenim formacijama. Bez izmjena je izgledalo preambiciozno za Zagreb koji se ustvari krpao kako je znao i mogao na desnoj strani gdje su Horvat i Hrastnik mijenjali mjesta. No, nije to bilo opasno za Szeged, a da stvar bude gora i Kallman je u obrani 5-1 usporio loptu zagrebaša i teško su dolazili u priliku za gol, jer u igri jedan na jedan nisu imali šanse protiv mađarskih divova.

Zagreb je obranom pokušao uzvratiti Szegedu, ali je sve to vrlo skupo platio sa čak 14 minuta isključenja u prvom dijelu plus crvenim kartonom Hrastnika. Za razliku od Miklera Ašanin nije bio raspoložen i tek je ulaskom Ristanovića Zgareb dobio poneku obranu vratara, ali u tim trenutcima se napad raspao pa se to nije ni osjetilo.

I napadački je fizička snaga Szegeda došla do izražaja, jer Bombač je stalno bio u akciji na na njemu su uglavnom padala isključenja koja su nakon toga skupo naplaćena od strane Mađara. Maqueda je najbolje realizirao postavku igre Szegeda, ali sve se ipak vrtjelo oko Banhidija s kojim na crti nije bilo jednostavno izaći na kraj. To je jako umaralo Zagreb i pad je kako je utakmica išla dalje bio očekivan. Pokušali su i beuz vratara s igračem više u napadu, no dvaput su kažnjeni (Kallman i Žitnjikov), tako da nije valjalo pretjerivati u ambicioznosti.

Szeged je očito vrlo ozbiljno shvatio gostovanje u Zagrebu, bio spreman na sve i to se vidjelo. Zagreb je imao vrlo malo mogućnosti, najveću eventualno čekati neki pad gostiju za približavanje nakon -5 u prvom dijelu. Treba dodati da je Szeged u tom dijelu ostao bez Radivojevića koji je sa sedam metara pogodio Ristanovića direktno u glavu za što je zaradio direktan crveni karton. No, ušao je Šoštarić, pa se to nije ni osjetilo. Lako je njima kada imaju…

Szeged je u nastavku krenuo sa plićom formacijom koja manje umara, ušao je Stepančić, malo je sve to izgledalo izglednije, ali onda treći promašeni sedmerac vraća sve na početak, a vrijeme je prolazilo. Onda je Pastor ipak vratio 5-1,a Zagreb se spustio u 6-0 s povremenim dolaskom Mandića naprijed, ne bi li natjerao Szeged na rizik. Uspio je, a Ašanin je u tim trenucima po obranama prestigao Miklera. Onda je i Ravnić promašio sedmerac, sa 4 fulana penala Zagreb je bio u minusu za 3 i to je najveća šteta!

Tako je bilo nemoguće približiti se Szegedu koji je samo iskoristio ponuđeno i došao do bodova. Na kraju su povećali prednost do visokih plus. Zagreb opet nije primio previše, od Szegda primiti 26 golova nije puno, ali zabiti 21 je definitivno malo, jer treba priznati da se u zadnjih pet minuta nakon primljenih 17 Szeged ipak malo opustio. Kako to popraviti, najteže je pitanje na koje neće moći odgovoriti samo Veselin Vujović.

PPD Zagreb – Szeged 21:26

PPD ZAGREB: Ašanin (6+1), Ristanović (3+3); Šipić 6, Mrakovčić, Mandić 4, Hrastnik, Stojnić, Horvat 3 (1), Kosteski, Špende 1, Ravnić, Gadža 2, Hrstić 3, Bičanić, Bećiri 2, Vlah.

SZEGED: Alilović, Mikler (7+3); Maqueda 5, Stepančić 2, Kallman 3, Bodo 1, Canellas 1 (1), Henigman, Radivojević 2 (1), Gaber, Šoštarić 5 (1), Banhidi 2, Kasparek, Bombač 2, Rosta, Žitnjikov 3.

Linker
21. travanj 2024 13:24