PPD Zagreb
 Srdjan Vrancic / CROPIX / Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX
EHF LIGA PRVAKA

PPD ZAGREB STIGAO DO DRUGE POBJEDE U LIGI PRVAKA, A SADA ĆE TRAŽITI ČUDO U PARIZU Zlatko Horvat u dramatičnoj završnici sa sirenom srušio Aalborg

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. veljača 2020. 20:40

Zagreb je upisao drugu pobjedu ove sezone u Ligi prvaka i došao na bod Celju, pa će u posljednjem kolu u Parizu tražiti s pobjedom priliku za prolaz u drugi krug. Male su šanse, jako male, ali šansa je šansa i nikad se ne treba predati. Publika je došla u pristojnom broju s obzirom na rezultate koje joj je u pozivnici dostavio Zagreb. I na kraju je dočekala pobjedu zagrebaša kao nagradu.

Rapsodija Zagreba u prvom poluvremenu. Zabili su čak 16 golova, što se ove sezone još nije dogodilo. U takvoj utrci s Aalborgom kojem je za 60 minuta u Danskoj zabio 20 to je izgledalo senzacionalno.

Bilo je to dobro nadigravanje Zagrebove obrane s odličnim napadom Aalborga u kojem su najslabije karike bii dva danska reprezenativca Molllgaard i Chrsitainsen. Kada su ušli Ellebaeck i Magnusson uz razigranog Smarassona to je bilo vrlo zanimljivo. Zagrebova obrana sa Mandićem ispred i Stojnićem iza bila je OK, no to nije lako braniti. Ipak su se nekako uspjeli nositi u njima nesvakidašnjoj utrci an veliki broj golova. Otišli su zagrebaši na odmor sa +1 jer je Ašanin na isteku vremena uspio zaustaviti treći sedmerac Juul Lassena. Inače, bila je to izjednačena utakmica u kojoj je Zagreb vodio, Aalborg stizao.

Zagreb, 220220.
Dvorana Arena Zagreb.
Rukometna utakmica EHF lige prvaka izmedju PPD Zagreb i Aalborg handbold.
Na fotografiji: Marin Sipic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX
PPD Zagreb

Vujović je na tribini za ovu utakmicu ostavio Vistoropa i Vlaha, pa je skratio brojnost srednjih gdje ej prvi bio Gadža, a drugi povratnik nakon dugo vremena Mrakovčić. Vratio se nakon dugo vremena i Josip Božić Pavletić, zabio i gol odmah u startu za ohrabrenje. O rapsodiji će dosta reći i podatak da je dva gola zabio Gašper Hrasbnik koji inače ne zabija previše. Dobro je bilo vidjeti da Hrstić napada, makar ej tu bilo svega. Još jednom smo se uvjerili da je napad sa Šipićem sto puta opasniji, a o Mandiću ne treba trošiti riječi, on je svoje napadačke i obrambene dionice odradio kako najbolje zna. Bilo je ugodno vidjeti da zagreb protiv nekog vodi, što baš nije bio čest slučaj ove sezone.

Nakon dobro odrađenog posla u prvom dijelu Vujović je dao stanku Stojniću, a na njegovo mjesto došao je Bećiri. Ašanin je stao na gol umjesto Ristanovića, Horvat je došao na desnog vanjskog, Ereš na desno krilo da se Božić Pavletić za početak ne preforsira. Razumljivo.

Borba za svaki gol je nastavljena, Zagreb je bio na granicama mogućnosti s konačno razigranim Hrstićem, dok je Aalborg igrao svoju igru i čekao da Zagreb popusti. Popustio je u 42. minuti kada je Aalborg prvi puta poveo nakon starta 23:22. Ašanin nije dao ništa, pa je Vujović na gol vratio Ristanovića, a u obranu Stojnića, dok je napadački Gadža uz Hrstića držao dobar odnos s protivnikom. Treba reći da je obrana bitno pala u drugom dijelu, da je Aalborg prelako zabijao golove, a tako je najteže, jer samo se čeka greška da sve padne u vodu.

I Zagreb se s Ristanovićem i obranom opet probudio, u 51. minuti golom Šipića poveo 27:25 što je bilo više nego dobro. Bilo je u tome svemu rizika u igri 7 na 6, ali bez rizika Zagreb teško može bilo koga dobiti ove sezone u Ligi prvaka.

Uzbudljiva završnica, hrabri Horvat na Mollgaarda na desnom vanjskom. Minutu i pol do kraja 29:29 Barthold iz penala. Dug napad Zagreba, Gadža zabija pod rukom na šestom dodavanju skok šut za 30:29 i danci imaju 15 sekundi za izjednačiti. Madsen zove time out. Ellback zabija izjednačenje dve sekunde prije kraja. Zagreb ide na centar Mollgaard brani brzi centar, dobiva isključenje i Horvat na isteku vremena ima penal za pobjedu. I zabija i Zagreb konačno pobjeđuje.

Linker
20. travanj 2024 12:02