Foto: Damir Krajac / CROPIX
(NE)OČEKIVANO PUNO PRAZNIH MJESTA

PRAZNE SJEDALICE DOČEKALE KAUBOJE Cijene ulaznica, loša organizacija, ili izbirljiva zagrebačka publika: Tko je kriv što Arena nije bila puna?!

Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 19. siječanj 2018. 09:58

U Spaladium Areni u Splitu u prvom krugu sve se orilo domoljubnim pjesmama, hrvatskim ponosom, ali i ljubavlju prema Hrvatskoj. I bila je krcata! U zagrebačkoj Areni mogli smo također čuti pjesme, osjetiti ponos i ljubav prema našim Kaubojima, ali u dvorani je ostalo previše praznih sjedalica. Puno previše!

Što se dogodilo? Jesu li stanovnici glavnog hrvatskog grada prerazmaženi pa im utakmica protiv Bjelorusije - iako je našim rukometašima bila biti ili ne biti - nije bila dovoljno zanimljiva, ili su ih Kauboji zatekli nespremnima jer nisu očekivali kako će prva utakmica naše reprezentacije biti već u četvrtak?

Zakazali organizatori

Budimo iskreni, euforični kakvi jesmo, nakon prve dvije pobjede u Splitu navijači su smatrali da prvo mjesto u skupini zicer, a to bi značilo da u Zagrebu nećemo igrati prije subote. Sasvim sigurno susret u četvrtak poremetio je planove onima koji dolaze navijati iz drugih gradova jer njima treba ipak malo više za organizaciju dolaska, pogotovo kad se igra radnim danom.

Kako god, onog trenutka kad smo izgubili od Švedske, o tome su morali razmišljati i naši organizatori i napraviti sve što se može da ne ostane nijedna prazna sjedalica u dvorani. I to spada u njihov posao. I te kako.

S praznim stolcima ili ne, euforija i dalje vlada Hrvatskom u kojoj god dvorani izabranici Line Červara igrali. Ne može se vidjeti ovakvo nešto ni na utakmicama PPD Zagreba, niti na prijateljskim utakmicama Kauboja, a valja naglasiti da su cijene ulaznica na takvim događajima neizmjerno jeftinije, što je možda i utjecalo na broj gledatelja.

Od prvog sučeva zvižduka naši navijači iz svih krajeva Hrvatske odmah su podigli kockasti transparent. Boje, kapice, dresovi i svi ostali kockasti rekviziti su okupirali metropolu. Makedonci su od stranih navijača na prvenstvu zaista pokazali najviše, no, ipak je prvenstvo u Hrvatskoj pa je očekivano da će domaći navijači biti najglasniji. Ne samo da su bili najglasniji, oko Arene, ali i po cijelom Zagrebu se jako teško može izbjeći tema Eura, koje god dobi, spola ili interesa bili. Za rukomet se ovih dana živi, prate li se utakmice iz Arene ili putem malih ekrana.

Iskupljenje u subotu

Ovakva euforična atmosfera za dobrodošlicu Kaubojima dala im je početni vjetar u leđa, furiozni ulazak u utakmicu nerijetko je posljedica odličnog navijanja. “Srce vatreno” i “Moja domovina” samo su neki od hitova koje su čudesnom sinkronizacijom pjevali navijači, no, vizualni dojam praznih stolaca i dalje nije prestajao bosti u oko.

Unatoč porazu od Švedske prije meča s Bjelorusijom, nitko tko je došao pogledati utakmicu nipošto nije gubio vjeru. Kad su Cindrić, Karačić i društvo došli na parket, po reakciji se doimalo kao da Hrvatska nije nijednom izgubila na ovom Euru, a kamoli utakmicu neposredno prije ove. Mentalitet koji nam je nedostajao na ovakvim natjecanjima, mentalitet koji vodi do prvaka i medaljaša.

Ipak, stalno su oči bole prazne sjedalice. Kad se sve uzme u obzir, domaćini smo jednog ovakvog turnira i reprezentacija nam igra u metropoli s gotovo milijun stanovnika, a dvorana od 13.100 mjesta se ne može napuniti?!

Naravno da se očekuje se da će u mečevima protiv mega momčadi kao što su Francuska i Norveška Arena biti dupkom puna jer, realno, nebo i zemlja je to od Bjelorusije po zanimljivosti, napetosti, ali i kvaliteti rukometa, ali to neće isprati gorak okus iz prvog dana.

Bjeloruskih navijača, očekivano, nije bilo, pa su domaći navijači pokušavali nadmašiti sami sebe iz minute u minutu. Dobar rukomet još je samo ulje na vatru za atmosferu, a vrlo dobra igra Kauboja potpalila je to još i više.

Uvjereni smo da će, ako Hrvatska dođe do borbe do medalje nakon borbe u ovoj zahtjevnoj skupini, navijači biti brojniji i glasniji no ikad. I da će se iskupiti za četvrtak. I da će biti glasniji nego jučer, glasniji nego u Spaladiumu, glasniji negoli 2009. na Svjetskom prvenstvu. Kaubojima podrška treba više nego ikad u ovoj teškoj skupini ako ih želimo punim plućima bodriti među završnom četvorkom turnira.

Linker
25. travanj 2024 21:18