Umag, 031118.
Rukometna utakmica u dvorani Stella Maris izmedju Umaga i Dubrave za Prvenstvo Hrvatske.
Na fotografiji: 9 Josip Marsan.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

POTVRĐENA SUSPENZIJA

PRIJE NEKOLIKO MJESECI IGRAO JE ZA PPD ZAGREB, A SADA JE PAO NA DOPING TESTU Hrvatski rukometaš pozitivan na kokain!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 28.03.2019. u 11:35

 • Josip Maršan, 23-godišnji hrvatski rukometaš koji nosi dres Umaga, suspendiran je zbog pada na doping-testu kojemu je bio podvrgnut 2. ožujka. Pozitivan nalaz potvrdili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  Suspenzija je na snagu stupila 20. ožujka, a Maršan je bio pozitivan na kokain, potvrđeno je iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  Krajem prošle godine Maršan je nakratko iz Umaga prešao u PPD Zagreb. Međutim, za Zagreb je odigrao tek jednu prijetaljsku utakmicu, nakon čega je uslijedio eskpresni povratak u Umag. U Zagrebu se zadržao svega dva tjedna.

  "Rukometašu Josipu Maršanu, nakon dopinškog testiranja provedenog 2. ožujka 2019. na utakmici 17. kola  Prvenstva Hrvatske između Zameta i Umaga, otkrivena je prisutnost zabranjene tvari kokaina i njegovih metabolita koja se nalaze u kategoriji S6.a Nespecificirani stimulansi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019. Nakon provedene revizije nalaza, razvidno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ te je sportašu određena privremena suspenzija od dana 20. ožujka 2019." stoji u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  u kojem se ističe da sportaš nije tražio otvaranje B uzorka te da će o ovom slučaju konačnu odluku donijeti Stegovno vijeće HZJZ-a.

  Tagovi
  Iz drugih medija