Vardar pvak Europe
 Juergen Schwarz/Getty Images / Getty Images
NA KROVU EUROPE

PRVI HRVAT KOJI JE POSTAO MVP NA FINAL FOURU! PRUŽIO SJAJNU PARTIJU I OPROSTIO SE S NASLOVOM 'Ovo je bila moja posljednja utakmica u Vardaru!'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. lipanj 2019. 00:29

Vardar je srušio sve teorije o rukometu. Ljudi su bez primljene plaće 9 mjeseci, bez nade da će opstati dogodine, bez nekolicine igrača osvojili Ligu prvaka. Što reći kada u istoj u obilju žive PSG, Veszprem, Nijmeci… Osim - bravo Vardare! Drugi puta u povijesti su na vrhu. Imaju finalni učinak 2/2, a Veszprem je dogurao na 0/4 i opet nije uspio. Ivan Čupić osvojio je treći, Igor Karačić drugi naslov, dok je Manuel Štrlek ostao na jednom.

Sjajna kompjutorska izvedba Vardara u prvom poluvremenu. Totalna napadačka disciplina, nijedan šut iz polušanse, sve akcije do kraja izvedene – savršeno. Vrtjelo se oko Moraesa, pa oko Stoilova, Skube je vratio ono što nije dao protiv Barcelone. Vrhunski, makar im se ozlijedio jako važni za obranu Šiškarjev, makar su u beskrajnim problemima pokazali su karakter koji ne pamtimo. Veszprem uspored, kao da nije finale. Šterbik je falio na golu, Mikler se nije sastao s loptom, a napad s Maheom nije imao disciplinu. Zanimljivo ni Nenadića makar je dan ranije bio savršen. Tek se na momente ukazao u prvom dijelu. Zanimljiva odluka Davisa. Velikih plus 5 imao je Vardar nakon prvih 30 minuta.

No, onda je ušli Šterbik, Nenadić, Gajić i Štrlek i Veszprem je oživio obranom i serijom 4-0. Vardar je izgubio rješenja i strpljenje. Karačić zaustavlja pad, Ghetbane popravlja Milosavljeva i Vardar drži prednost. A po običaju Čupić stavlja točku na I za veliko slavlje u Makedoniji.

Manuel Štrlek nije krio razočaranje nakon utakmice, ali je priznao zasluženu pobjedu Vardara:

- Puno smo grešaka napravili u prvom dijelu, loš napad, loša obrana. Pokušali smo promijeniti stvari, ali Vardar je iskusna momčad, zna što želi i radi i zasluženo su pobijedili.

Ivan Čupić treći puta na tronu Lige prvaka, prvi takav u Kolnu u deset godina.

- Ja već dugo vremena vodim zagrijavanja i prvi put sam osjetio da su me doista slušali. Znaš kakvi smo mi svaki na svoju stranu, ali ovaj puta smo bili 100 posto unutra. Ostajem u Skoplju, prekrasno mi je tu. Imam tri medalje, a kako imam četvoro djece moram još jednu osvojiti.

I za kraj Igor Karačić, prvi Hrvat MVP na Final fouru u Kölnu, a mnogi su igrali:

- Jako sam ponosan na sebe i na momčad. Da, Stoilov mi je dao da dignem pehar, a on je kapetan, jer ovo je bila moja posljednja utakmica u Vardaru. Puno smo problema imali, ispričali holivudsku priču ove sezone i na kraju uspjeli, jer smo došli uspjeti. Da je i Kristopans dobio MVP nagradu ne bi bila greška. Bog nas je nagradio za sve što smo prošli. Ovo su mi najljepši trenutci u sportskom životu.

I tako, odoše na slavlje i zaslužili su. A Sergej Samsonjenko koji se našao s njima samo nam je rekao 'kako bih mogao otići nakon ovog'.

Linker
20. travanj 2024 01:27