COLOGNE, GERMANY - JUNE 02: Team members of Vardar celebrate with the trophy after winning the VELUX EHF Champions League final match between HC Vardar and Telekom Veszprem HC at Lanxess Arena on June 02, 2019 in Cologne, Germany. (Photo by Juergen Schwarz/Getty Images)
Juergen Schwarz/Getty Images / Getty Images

Vardar pvak Europe

NA KROVU EUROPE

PRVI HRVAT KOJI JE POSTAO MVP NA FINAL FOURU! PRUŽIO SJAJNU PARTIJU I OPROSTIO SE S NASLOVOM 'Ovo je bila moja posljednja utakmica u Vardaru!'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 02.06.2019. u 22:29

 • Vardar je srušio sve teorije o rukometu. Ljudi su bez primljene plaće 9 mjeseci, bez nade da će opstati dogodine, bez nekolicine igrača osvojili Ligu prvaka. Što reći kada u istoj u obilju žive PSG, Veszprem, Nijmeci… Osim - bravo Vardare! Drugi puta u povijesti su na vrhu. Imaju finalni učinak 2/2, a Veszprem je dogurao na 0/4 i opet nije uspio. Ivan Čupić osvojio je treći, Igor Karačić drugi naslov, dok je Manuel Štrlek ostao na jednom.

  Sjajna kompjutorska izvedba Vardara u prvom poluvremenu. Totalna napadačka disciplina, nijedan šut iz polušanse, sve akcije do kraja izvedene – savršeno. Vrtjelo se oko Moraesa, pa oko Stoilova, Skube je vratio ono što nije dao protiv Barcelone. Vrhunski, makar im se ozlijedio jako važni za obranu Šiškarjev, makar su u beskrajnim problemima pokazali su karakter koji ne pamtimo. Veszprem uspored, kao da nije finale. Šterbik je falio na golu, Mikler se nije sastao s loptom, a napad s Maheom nije imao disciplinu. Zanimljivo ni Nenadića makar je dan ranije bio savršen. Tek se na momente ukazao u prvom dijelu. Zanimljiva odluka Davisa. Velikih plus 5 imao je Vardar nakon prvih 30 minuta.

  No, onda je ušli Šterbik, Nenadić, Gajić i Štrlek i Veszprem je oživio obranom i serijom 4-0. Vardar je izgubio rješenja i strpljenje. Karačić zaustavlja pad, Ghetbane popravlja Milosavljeva i Vardar drži prednost. A po običaju Čupić stavlja točku na I za veliko slavlje u Makedoniji.

          

  Manuel Štrlek nije krio razočaranje nakon utakmice, ali je priznao zasluženu pobjedu Vardara:

  - Puno smo grešaka napravili u prvom dijelu, loš napad, loša obrana. Pokušali smo promijeniti stvari, ali Vardar je iskusna momčad, zna što želi i radi i zasluženo su pobijedili.

  Ivan Čupić treći puta na tronu Lige prvaka, prvi takav u Kolnu u deset godina.

  - Ja već dugo vremena vodim zagrijavanja i prvi put sam osjetio da su me doista slušali. Znaš kakvi smo mi svaki na svoju stranu, ali ovaj puta smo bili 100 posto unutra. Ostajem u Skoplju, prekrasno mi je tu. Imam tri medalje, a kako imam četvoro djece moram još jednu osvojiti.

  I za kraj Igor Karačić, prvi Hrvat MVP na Final fouru u Kölnu, a mnogi su igrali:

  - Jako sam ponosan na sebe i na momčad. Da, Stoilov mi je dao da dignem pehar, a on je kapetan, jer ovo je bila moja posljednja utakmica u Vardaru. Puno smo problema imali, ispričali holivudsku priču ove sezone i na kraju uspjeli, jer smo došli uspjeti. Da je i Kristopans dobio MVP nagradu ne bi bila greška. Bog nas je nagradio za sve što smo prošli. Ovo su mi najljepši trenutci u sportskom životu.

  I tako, odoše na slavlje i zaslužili su. A Sergej Samsonjenko koji se našao s njima samo nam je rekao 'kako bih mogao otići nakon ovog'.

  Iz drugih medija