Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
'ŠANSE SU 50-50'

PRVO JE MAMIĆ SREDIO ŠPANJOLCE, A METLIČIĆ SE NADA NOVOM 'ČUDU' PROTIV NORVEŽANA 'Vjerujem da će opet netko eksplodirati'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 27. siječanj 2017. 09:27

Pomoćni trener hrvatske rukometne reprezentacije i legendarni kapetan Petar Metličić za Dnevnik Nove TV odgovorio je na pitanja o polufinalu.

Norveška igra brz i atraktivan rukomet, jedan od najboljih na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2017. Možemo li nešto istaknuti kao glavnu stvar koju Hrvatska treba sprovesti u toj utakmici?

- Oni igraju izuzetno jednostavno, ne kompliciraju previše. Jako su čvrsti u obrani, igraju s puno kontakta i puno trče. Trčanje im je glavna odlika i ne libe se šutirati s desetak metara. Totalno su drugačija ekipa od Španjolske.

Norvežani imaju jednog od najboljih golmana, po postotku najboljeg na prvenstvu. Ima 43 posto obrana. Kako igrati u napadu?

- Mislim da im on čak nije ni prvi golman. Gledajte, to je sastavni dio ekipe kao što su i naši golmani. Ja imam jako veliko povjerenje u naše golmane, ne samo ja, svi mi. Stevanovića se dobro sjećaju.

Krakow, 270116.
Gradska sportska dvorana Tauron Arena..
Treca utakmica drugog kruga natjecanja Europskog rukometnog prvenstva izmedju Hrvatske i Poljske.
Na fotografiji: Ivan Stevanovic.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX

Koji su aduti u napadu?

- Još nismo odredili tko će početi. Morat ćemo biti strpljivi, ali isto tako i odlični kao protiv Španjolske. Mislim da neće biti nikakav problem da bude malo više vanjskog šuta nego inače. U zadnje dvije utakmice su nam krila dobro zatvarali, vidjeli su da smo tu jako dobri. Vjerujem da će na ovoj utakmici opet netko iskočiti, eksplodirati i pokazati da ova Hrvatska ima širinu.

Za kraj jesmo li favoriti?

- Procjene nekad nisu baš najbolje. Realno je da su šanse 50-50. I oni i mi imamo želju pobijediti, sigurno da jedni i drugi imamo šanse. Bit će teška i iscrpljujuća utakmica, ali vjerujem da će na kraju otići na našu stranu.

Linker
25. travanj 2024 17:01