Srdjan Vrancic / CROPIX
OVACIJE ZA LEGENDE

PUNO EMOCIJA NA OPROŠTAJU TROJICE HRVATSKIH RUKOMETNIH VELIKANA Vori i braća Valčić posljedni put zaigrali na terenu, ali ostaju uz svoj sport

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 02. lipanj 2018. 19:05

Rukomet u drugom planu. Barem je tako izgledalo u petak kasno poslije podne u Kutiji šibica, gdje se na kraju sezone igrao derbi hrvatskog rukometa jer je PPD Zagrebu u goste došao našički Nexe.

Međutim, kako to obično biva u prvenstvu Hrvatske, koje su Zagrebaši osvojili i 27. (od 27) put, vrlo brzo je postalo jasno da su gosti Kutije šibica došli samo uveličati prvakovu proslavu. A nju je obilježilo i potpisivanje novih sponzorskih ugovora, i priča o tome što nas čeka sljedeće sezone, ali i emotivni oproštaji sa šest igrača kojih nakon petka više neće biti. Barem ne u svlačionici i terenu, gdje smo ih navikli gledati.

Zagreb, 010618.  
Kutija sibica.
Premijer Liga za prvaka, 10 kolo susret izmedju PPD-a i Nexea.
Na fotografiji: Dodjela medalja i pehara, Tonci Valcic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

A PPD Zagreb je još jednom svima pokazao zašto je velik klub. Negdašnji dvostruki prvak Europe je i prije smiraja sezone predstavio novu momčad, s kojom će Lino Červar pokušati napraviti više no što su to napravila trojica trenera (Veselin Vujović, Kasim Kamenica i Zlatko Saračević) u ovoj. Tako to rade veliki. I dok slave, razmišljaju prema naprijed...

Isto tako se na toj razini moraju znati cijeniti legende, a utakmica s Nexeom označila je oproštaj trojice velikana, kojima su prije utakmice uručeni prigodni pokloni, uz pljesak i ovacije lijepo popunjenih (petstotinjak gledatelja) tribina. Iako se već dulje vrijeme zna da će Igor Vori te braća Josip i Tonči Valčić na kraju ove sezone otići u igračku mirovinu, svu trojicu su u Kutiji šibica preplavile emocije kad su zaista shvatili da je pobjedom nad Nexeom sve završeno.

Zagreb, 010618.  
Kutija sibica.
Premijer Liga za prvaka, 10 kolo susret izmedju PPD-a i Nexea.
Na fotografiji: Dodjela medalja i pehara, Josip Valcic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Svi ostaju u rukometu

- Svakome je teško kad prestaješ igrati, ali puno je lakše kad znaš da ostaješ u rukometu - istaknut će Božidar Jović, glavni menadžer PPD Zagreba.

- Vori je već direktor muške reprezentacije, a Joso Valčić nam se priključuje u uredima, odnosno, već se priključio s obzirom na to da tri tjedna paralelno s treninzima i utakmicama obnaša funkciju sportskog direktora. Za Tončija Valčića će se, pak, pronaći mjesto u stožeru Line Červara jer on kao specijalist za obranu može jako puno pridonijeti u radu sa seniorskom reprezentacijom, ali i mlađim uzrastima.

Vuglač ipak ostaje

U petak nisu darivani samo Vori i Valčići jer se PPD Zagreb oprostio s još trojicom igrača koji će karijere nastaviti drugdje. Tako su se navijači toplim pljeskom zahvalili Domagoju Pavloviću, koji je potpisao za Melsungen, Davidu Miklavčiču, koji će sljedeće sezone igrati za Gorenje, i Dobrivoju Markoviću, koji još traži klub, ali se zna da ne ostaje u Zagrebu.

- Točno je da Meškov Brest želi Vuglača, ali on ostaje jer si ne smijemo dopustiti da na toj poziciji ostanemo na samo jednom igraču - istaknuo je direktor Vedran Šupuković.

Da utakmica 10. kola Lige prvaka ne ostane u potpunoj sjeni proslave naslova i sjajnog roštilja, koji je PPD Zagreb na oproštaju od sezone organizirao za sve prijatelje kluba, Nexe je nakon iznimno lošeg izdanja u prvom poluvremenu i tri primljena gola dok su igrali bez vratara, zaprijetio Saračevićevoj momčadi na startu drugog dijela. Međutim, PPD Zagreb se vrlo brzo uozbiljio, Zlatko Horvat i Damir Bičanić bili su iznimno raspoloženi, odveli su domaćina na novih +6 i tako zaključili ovu priču u Kutiji šibica.

Linker
20. travanj 2024 12:47