Ronald Gorsic / CROPIX
RUKOMETAŠI BRUSE FORMU

BLAGDANSKU IDILU ZAMIJENIT ĆE NAPORAN RAD U PRIPREMAMA ZA VELIKE STVARI: 'Dug je put pred nama, idemo raditi i posložiti oba pravca na terenu'

Piše: HinaObjavljeno: 26. prosinac 2019. 15:19

Iskusni krilni igrač Zlatko Horvat istaknuo je u četvrtak, pred odlazak na drugi dio priprema za Europsko prvenstvo 2020., da je uvjeren da će u Poreču odraditi prave stvari koje su vezane uz taktiku, te da će na tome biti fokus.

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u četvrtak u Zagrebu te je odmah krenula u Poreč na drugi dio priprema za Europsko prvenstvo 2020. Na pripreme u Poreč, koje će trajati do 30. prosinca, izbornik Lino Červar poveo je 20 igrača. U osam treninga koliko ih je planirano da se održi u Poreču reprezentacija će raditi na uigravanju linija, nekim taktičkim elementima, ali i na analizi suparnika.

"Prvo se moram pozdraviti sa svim dečkima, da vidimo kako su prošli blagdani s obitelji. Čeka nas teška faza do Nove godine, treba odraditi fizički dio i krenuti sa taktikom, odnosno pripremama za prvu utakmicu na EP-u. Ovih pet dana izgleda kratko, ali bit će dosta dugo", izjavio je desni bek Luka Stepančić.

Na EP-u Hrvatska je u skupini A i igrat će u Grazu. Suparnici su joj Crna Gora (9. siječnja), Bjelorusija (11. siječnja), te Srbija (13. siječnja). Dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina idu u drugi krug.

Lijevi bek Ante Kuduz, koji igra u Dinamu iz Bukurešta, nada se da više neće biti ozljeda kao u prvoj fazi priprema:

"Nakon blagdana okupili smo se u veseloj atmosferi, svi su dobro raspoloženi. Sada idemo raditi, s tim da ćemo se više posvetiti taktici. Još je dug put pred nama i nadamo se da više neće biti ozljeda kao u prvoj fazi priprema".

Reprezentacija još uvijek nije u punom sastavu jer reprezentativci koji nastupaju u njemačkoj Bundesligi posljednje susrete igrat će 29. prosinca i priključit će se pripremama u završnoj fazi, odnosno 1. siječnja.

"Priključilo se još nekoliko igrača kojih nije bilo u prvoj fazi priprema. Imamo osam treninga i pokušat ćemo što bolje posložiti obranu i napad, a onda nas čeka zadnja faza priprema u kojoj će nam se priključiti igrači iz Bundeslige", kazao je kružni napadač Marin Šipić.

Linker
22. travanj 2024 06:33