Foto: Ante Cizmic / CROPIX
IZBORNIK NAKON REMIJA

ČERVAR NEZADOVOLJAN S GLAVNIM IGRAČIMA I SUCIMA 'Već treći put zaredom smo bez Cindrića! Duvnjak je previše potrošen. Karačić? Valjda će biti OK...'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. siječanj 2020. 19:50

Lino Červar nije bio baš prezadovoljan, iako Beč napušta nepobijeđen, iako u Stockholm idemo sa šest pobjeda i egalom. Na kraju nam se ovaj puta nije sve vratilo.

- Ja sam zadovoljan igrom igrača s klupe, ali ne i prvih igrača naše postave. Nije bilo neke velike brzine osim pretkraj, ali tada smo izgledali bolje. Imali smo puno problema u napadu, rezultat 22:22 to potvrđuje.

Bio je direktan.

- Minus su napravili naši ključni igrači, 20 minuta su nas vadili bez primljenog gola igrači iz drugog plana i to je za svaku pohvalu, ali… Odlična je bila obrana, zalaganje, na kraju smo primili nepotreban gol.

I zaključio je taj dio s problemom.

VIENNA, AUSTRIA - JANUARY 20: Lino Červar, head coach of Croatia gestures during the Men's EHF EURO 2020 main round group I match between Croatia and Czech Republic at Wiener Stadthalle on January 20, 2020 in Vienna, Austria. (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Martin Rose Bongarts/Getty Images

- Iskusni igrači na kraju nisu naplatili trud ostalih. Opet bez Cindrića, to je već treće natjecanje u nizu da je tako. Duvnjak je malo potrošen, malo više nego treba. Ali, ne treba previše komentirati utakmicu nego se okrenuti polufinalu.

Osvrnuo se i na suđenje koje stvarno nije bilo na razini utakmice.

- Bilo je odluka sudaca koje su u najmanju ruku diskutabilne. Nisam vidio poništeni penal već dugo dugo, ako je obrana u kretanju nema probijanja, a sviralo se. Svašta bismo mogli reći za suđenje, ali sada nije vrijeme pričati o tome, nego se okrenuti našoj momčadi. Da imamo sreće s tim sucima, nemamo, znate i sami.

Sada idemo u Stockholm.

- Polufinale je sasvim druga priča. Tko god bude protivnik, moramo vidjeti jesmo li kompletni i onda ćemo se pripremiti. Nadam se da će se Cindrić vratiti, da će Karačić biti OK.

Moguće je da neke momčadi odigraju 4 utakmice u 5 dana…

- Četiri od pet je pitanje za one koji su taj raspored slagali. Nije igraču lako, slobodan dan putujemo, nije to svakako ni lako ni dobro.

Ispada da ste nezadovoljni nakon Beča?

Bec,220120.
Hrvatska- Spanjolska, utakmica Europskog rukometna prvanstva.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

- Ma nisam, na vruće pričamo… Nismo izgubili u sedam utakmica, što je svakako plus, ali danas nismo ni pobijedili. Tako je kako je.

Španjolski izbornik Jordi Ribera...

- Većinu utakmice smo igrali dobro, no koncentracija nam se raspala u nastavku što se ne smije događati i prosuli smo veliku prednost. Prvi dio je bio jako dobar, baš kako smo zamišljali, ali nastavak ne… Stali smo, mislili smo da je utakmica gotova, ali protiv takvog protivnika toga nema.

I zakukao je na kraju.

- Sutra je slobodan dan, a mi putujemo u Švedsku, Nadam se samo da ćemo se uspjeti pripremiti za polufinale s kim god da bude. To nije presudno. Presudno je kako ćemo igrati.

Linker
25. travanj 2024 03:43