Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
REAKCIJE HRVATSKE SVLAČIONICE

ČERVAROV ADUT GOSPODSKI ODGOVORIO NA 'PROVOKACIJU' I SVE LIJEPO OBJASNIO 'Mi nismo favoriti protiv njih i zbog posljednjeg Svjetskog prvenstva...'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. siječanj 2020. 22:05

Hrvatska rukometna reprezentacija napravila je ogroman posao u lovu na polufinale, u dvorani Wiener Stadthalle u Beču poraženi su domaćini Austrijanci rezultatom 27:23.

Kauboji su napravili veliku prednost već u prvome poluvremenu, a u nastavku su, uz određene padove u igri, održavali vodstvo do kraja susreta. Nasmijanih i ozarenih lica, oznojenih, ali ne previše, pojavljivali su se naši igrači u mix-zoni bečkog Stadthallea nakon pobjede protiv nominalno prvog domaćina EP-a Austrije. Hrvatska je također opet bila domaćin zahvaljujući velikom broju na vijača. Četvrta pobjeda u nizu ipak nije iznjedrila velike riječi i najave, nitko od igrača nije poletio prema polufinalu koje se uvelike nazire.

Bez nekog velikog slavlja. Mahnuli su publici i razišli se. Njemačke kolege su rekle da je to bilo jako dobro, mi smo rekli da je to bilo pametno. Pa, vidjet ćemo uskoro.

Igor Karačić je dobio pod rebra od Wagnera, ali je sve OK.

- Opalio me, ali sam stao i Pajoviću na nogu, što je bilo opasnije, ali sve je prošlo ipak OK.

Onda je prokomentirao utakmicu.

- Nakon ovakve utakmice mogu samo biti zadovoljan i disciplinom i načinom na koji smo pobijedili. Gledamo prema Njemačkoj koja je jedna od najboljih europskih selekcija.

Nijemci su provocirali pitanjem o favoritu.

- Mi nismo favoriti protiv Njemačke i zbog posljednjeg SP i zbog posljednjih utakmica, ali ja vjerujem u nas i nadam se dobrom poslu u subotu.

David Mandić u utakmici na rutinu, nije imao rutinski posao, Odradio je punih 60 minuta i na kraju priznao.

- Malo sam umoran, ali naši fizioterapeuti i liječnik rade sjajan posao, tako da ne sumnjam da je to samo prolazni umor.

Utakmicom je zadovoljan.

- U prvom dijelu smo igrali dobrih 5-1, kasnije su nas razbijali sa 7 na 6, nismo baš dobro stajali, ali smo sve mirno priveli kraju.

Marino Marić nakon utakmice o svojim leđima.

- Nisam računao jurnuti u kontru, ali sve je OK. Dva dana sam vježbao s dr. Kukinom i 100 posto sam bio spreman. Evo ništa ne boli, tako da će i dalje to biti OK.

Marin Šego je na kraju dovrišo posao serijom obrana koja je publiku digla na noge.

- To je ono o čemu pričam. Obrana je toliko bila dobra u prvom dijelu da je i sa moje dvije obrane to izgledalo super. U nastavku sam napravio što je trebalo. Naravno da sam sretan kada navijači skandiraju moje ima, a još sam više sretan da nas tako krasno prate ovdje. Svaka čast.

O Njemačkoj?

- Nismo imali dosad kad misliti, sad ćemo. Nema tu puno nepoznanica, bit će to prava tekma sigurno

Luka Cindrić kaže:

- Zaslužili smo danas pobjedu odigrali smo na visokoj razini u obrani i napadu u prvom dijelu i to je presudilo. Na kraju smo pali, ali i sačuvali rezultat. To je najvažnije.

Gerald Zeiner okretni srednjak Austrijanaca zapljeskao je i Hrvatskoj i svojim suigračima.

- Hrvatska je igrala vrlo dobro. Imali smo puno problema u napadu, obrana nam je bila dobra i mogu reći da smo dali doslovno sve od sebe, ali Hrvatska je jednostavno bila bolja.

Janko Božović ga je nadopunio.

- Teško nam je bilo zabijati golove, tim više jer smo i stvorene prilike promašivali, a protiv momčadi kao što je Hrvatska to se jednostavno kažnjava. Pokazali smo na momente da se možemo nositi, no to nije bilo dovoljno za više od poraza.

Hrvatski će rukometaši sljedeći susret igrati protiv reprezentacije Njemačke u subotu u 20:30 h.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 14:55