Foto: Ante Cizmic / CROPIX
IDEMO U FINALE!

'DAJTE IM PAR VOLTARENA I BIT ĆE OK!' Naše čuveno krilo ima recept za Cindrića i Karačića, veliki je optimist: Pa mi smo bili loši samo protiv Srbije!

Ljubo Vukić piše za Sportske novosti i komentira utakmicu Hrvatske protiv Španjolske na Europskom prvenstvu, ali i o srazu Kauboja u polufinalu...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2020. 09:28

Sigurno da ovo nije bila naša najbolja utakmica na Europskom prvenstvu. Svela se na individualnu igru Karačića, a obično tada bude 50:50, pola dobro, pola loše. No, zapravo si u minusu, jer idu kontre i polukontre, dobiješ neke lake golove...

Kod Španjolske me iznenadila igra Dušebajeva na prednjem, od igrača koji se mijenja obrana-napad postao je igrač koji igra jako dobro u 5-1 obrani.

Bila je to još jedna utakmica u kojoj smo gubili, no izvukli smo se, na kraju smo mogli i pobijediti. Pokazali smo karakter i jako sam sretan zbog toga.

Bec,200120.
Eurosko rukometno prvenstvo.
Utakmica Hrvatska- Ceska.
Na fotografiji: Marko Mamic.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

Drago mi je što je Mamić dobio priliku igrati, obavio je dobar posao, zabio dva gola, iznudio sedmerac, imao tri asistencije i pokretao akcije.

Na kraju smo utakmicu izvukli obranom, u kojoj su me se posebno dojmili Brozović i Hrstić. Odigrali su odličnu obranu na Aguinagaldeu, koji valjda nije primio loptu u zadnjih 15-ak minuta.

Nismo pobijedili, ali ionako nismo mogli odlučivati ni o čemu, jer su Norveška i Slovenija međusobno rješavali s kim će igrati u polufinalu.

Bilo je bitno da smo malo odmorili Duvnjaka, odmorio se i Marić. Glavni prioritet bio je da ne bude velikog emotivnog pražnjenja.

Bec, Austrija, 160120. 
Wiener Stadthalle.
Europsko rukometno prvenstvo.
Utakmica skupine I, 1. kolo, Hrvatska - Austrija. 
Na fotografiji: Luka Cindric.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Nadam se da će se Cindrić oporaviti za polufinale, isto tako vjerujem da Karačić nije ozbiljnije ozlijeđen. Par voltarena, i bit će on OK.

Sigurno da u polufinalu imamo pravo na optimizam. Meni je bilo čisto nevjerojatno da smo već dva kola prije kraja izborili polufinale, već to je bio velik uspjeh. Kad dođeš u polufinale, cilj ti je finale, a kad si tamo, normalno da opet hoćeš pobijediti.

Naša reprezentacija ne može igrati bez nacionalnog naboja, on će sigurno biti prisutan, pogotovo ako ćemo igrati sa Slovencima koji su nam dužnici. U dvije jake utakmice pokazali smo karakter, protiv Srbije odigrali loše i pobijedili, stoga vjerujem u nas. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu u polufinalu, a onda će i rezultat biti dobar.

Linker
25. travanj 2024 11:55