JONATHAN NACKSTRAND AFP
NEOČEKIVANI JUNAK

DOBRI DUH REPREZENTACIJE ODLUČIO POVIJESNU UTAKMICU PA ISPALIO: 'Stavite naslov - on je jedini srednji vanjski koji mi je htio dodati loptu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. siječanj 2020. 23:00

Pobjeda hrvatskih rukometaša nad Norveškom u polufinalu Europskog prvenstva zasigurno će ući u antologiju hrvatskoga sporta.

Duvnjak i društvo u neviđenoj su drami slavili nakon dvostrukih produžetaka, a pobjednički je pogodak postigao pivot Željko Musa.

Musi je loptu u toj ključnoj pobjedničkoj akciji dodao Igor Karačić, iako je imao i slobodnog Duvnjaka. Kara se u presudnom trenutku odlučio za stasitog kružnog napadača, Musa je prihvatio loptu na crti, okrenuo se i - pogodio.

"On mi je dodao loptu! Stavite u naslov: 'Jedini srednji vanjski koji želi dodati Musi, on vjeruje u mene", šalio se strijelac slavljeničkog zgoditka pred novinarima.

"Moramo se šaliti malo... Molio sam Boga da uhvatim loptu, a zatim sam se okrenuo i zabio gol. Vratilo se za Francusku jer smo bili hrabri do kraja. Pogledao sam lica suigača u produžecima i znao da neće odustati. Sad svi idemo po to jedino zlato koje nam nedostaje. Pokazali smo karakter i jedan momčadski duh i to nas je dovelo gdje jesmo. Tko je zabio taj pobjednički gol, najmanje je bitno. Bitno je da mi ispunjavamo naš cilj. Naš cilj još nije ispunjen, pošto smo rekli da smo ovdje došli pobijediti svaku sljedeću utakmicu. Ostala nam je još jedna stepenica", poručio je Musa kojega su suigrači zamalo rastrgali od veselja kada je ključna lopta ušla u mrežu.

Duvnjak je dodao: "On je toliko pozitivan, igra tu obranu cijelo prvenstvo... drago mi je zbog njega da je baš on zabio pobjednički gol, on je dobri duh naše reprezentacije".

Hrvatska će igrati finale u nedjelju u 16:30 h protiv boljega iz drugog polufinalnog dvoboja između Španjolske i Slovenije.

Linker
20. travanj 2024 06:00