Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
POZNAJE NIJEMCE U DUŠU

DOMAGOJ DUVNJAK OTKRIO RECEPT ZA USPJEH PROTIV NIJEMACA, A POSEBNO JE ISTAKNUO JEDNOG KLUPSKOG SUIGRAČA 'To nam se ne smije događati...'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. siječanj 2020. 09:25

Jedanaestu sezonu igra Domagoj Duvnjak u Bundesligi. Ostat će u Kielu, u koji je došao prije šest godina iz Hamburga, do 2022. godine. Sve je rezultatski i igrački ostvario, ima poseban ugled u Njemačkoj, i to posebno u Kielu u kojem je kapetan momčadi koja se ove sezone vratila u Ligu prvaka. Uoči susreta protiv “svojih” Nijemaca kaže:

- Vesele me utakmice s Njemačkom jer znam koliko Nijemci žive za to, a znam i koliko to nama znači. Takve su utakmice poseban motiv.

Možemo preokrenuti

Kakva je Njemačka u ovom trenutku?

- Jako su čvrsta momčad. Agresivno igraju 6-0 ili 3-2-1 s Pekelerom naprijed, što je novost u njihovoj postavci. Pekeler je moj suigrač, jako pametan igrač, ne igra na snagu, čita igru. Lijepo je igrati protiv njega, nadigravati se. Muče nas u posljednje vrijeme, ne ide nam to nadigravanje, ali vjerujem da možemo ovaj put to preokrenuti rezultatski na svoju stranu.

Nastavio je...

- Prokop je izabrao momčad koja nas je dobila na SP-u, s nekim manjim izmjenama. Od glavnih nedostaje tek Wiede, ali sve su to vrhunski igrači, koji svaki tjedan igraju jake utakmice. Igrači iz RN Lowena, Flensburga, Berlina, Hannovera, Melsungena, koji su vrh lige. Tu su moji Wiencek i Pekeler koji im drže obranu. Da, imaju nekolicinu novih, ali sve su to igrači koji u svojim klubovima u Bundesligi igraju važne role, koji su u stanju nositi teret velikog natjecanja. Ovdje su novi Kastening iz Hannovera, pa Zieker iz Stuttgarta na krilima, pa u vanjskoj liniji desno Schmid iz Stuttgarta, lijevo i na sredini Weber iz Leipziga. Sjećate se da su naknadno pozivali igrače koji su odlučivali velika natjecanja, mislim da se to može dogoditi samo s igračima iz Bundeslige.

Austrija, Graz, 130120.
Europsko rukometno prvenstvo.
Utakmica skupine A, Hrvatska - Srbija.
Na fotografiji: Domagoj Duvnjak
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

Povijest kaže...

- Sve tri utakmice koje smo izgubili u posljednjih godinu dana bile su na malo golova i sve tri smo izgubili s 1 razlike. Vjerojatno će i ova biti na malo golova. Jako je važno dobro se vraćati, ne gubiti lopte u napadu jer u tranziciji su jako opasni, posebno krila. Lako stvaraju prednost i teško ih je stizati.

Osnovi razlog za to je...

- Wolff je sjajan golman, čitam da nisu zadovoljni s njim, ali protiv Bjelorusije je pokazao da to i nije problem. Imaju i iskusnog Jogija Bittera koji je branio za njihove najveće uspjehe. Takve vratare ne treba razbraniti jer su u stanju sami pobijediti.

Sve se zna između nas

Ključ za pobjedu je...

- Naša obrana, sigurno. Vjerujem da im možemo napraviti problem, ali moramo biti konstantno agresivni i brzi na nogama. Imaju jako dobre vanjske šutere koji mogu biti jako opasni i ne smije im se dati previše prostora. Realno, nema tu među nama nekih velikih nepoznanica. Zna se točno što se smije, a što ne.

Dosad nismo bili u punom gasu, tek povremeno, ali uglavnom s upotrebom ručne čim je rezultat ušao u sigurnu fazu.

- Događa nam se da nismo toliko agresivni, prestanemo biti brzi na nogama, a to nam se ne smije događati u važnim utakmicama, definitivno. One traže puni gas, tu nema kočenja - zaključio je Duvnjak.

Linker
23. travanj 2024 18:38