Jonathan NACKSTRAND / AFP
NA VRHU SKUPINE II

EUROPSKI DOPRVACI OSTALI BEZ BORBE ZA MEDALJE Norvežani bez milosti u ljutom skandinavskom derbiju, sada su neke stvari malo jasnije

Piše: HinaObjavljeno: 19. siječanj 2020. 21:03

Rukometaši Norveške napravili su još jedan korak bliže plasmanu u polufinale europskog prvenstva nakon što su u susretu 2. kola skupine II u Malmo pobijedili Švedsku sa 23-20.

Norveška nakon tri kola ima maksimalnih šest bodova, ali još uvijek nije matematički osigurala plasman u polufinale, dok je Švedska ovim porazom postala bez izgleda za ulazak u borbi za odličja.

Šveđani su pred domaćom publikom bili potpuno nemoćni protiv izvanrednih Norvežana, a posebno je briljirao Sander Sagosen koji je u slavlje ugradio svojih osam golova. Najbolji je u redovima Šveđana bio Lucas Pelles s pet pogodaka.

Igračem susreta proglašen je norveški vratar Torbjørn Bergerud koji je skupio 13 obrana od 31 pokušaja (42 %), od toga tri važna sedmerca.

Norway's players celebrate after a goal during the Men's European Handball Championship, main round match between Norway and Sweden in Malmoe, Sweden on January 19, 2020. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
JONATHAN NACKSTRAND AFP

U slučaju osvajanja prvog mjesta, Kauboji će u petak u Stockholmu (18.00) igrati polufinale protiv drugog iz skupine II, a to je trenutno Mađarska koja sada ima četiri boda kao i trećeplasirana Slovenija.

Ako Hrvatska bude druga, Duvnjak i društvo igrat će u petak u večernjem terminu (20.30), protiv prvoplasirane reprezentacije iz druge skupine, a to su trenutno moćni Norvežani, reprezentacija koja je dosad ostavila možda i najbolji dojam na prvenstvu.

Na ljestvici vodi Norveška sa šest bodova, Slovenija i Mađarska imaju po četiri boda, Portugal i Island imaju po dva boda, a Švedska je na začelju bez bodova.

U 3. kolu, 21. siječnja sastaju se Portugal - Slovenija, Norveška - Island i Mađarska - Švedska. Posljednje kolo na rasporedu je 22. siječnja, a snage će odmjeriti Portugal - Mađarska, Norveška - Slovenija, te Island - Švedska.

REZULTATI:

Norveška - Švedska 23-20

Island - Portugal 28-25

Mađarska - Slovenija 29-28

Linker
20. travanj 2024 07:11