/ ANDREAS HILLERGREN AFP
UGROZILI PLASMAN U DRUGI KRUG

EUROPSKI GIGANT NAJAVIO BORBU ZA ZLATO, PA DOŽIVIO HLADAN TUŠ Nakon Francuske pala još jedna velesila! Hansen i društvo šokirani u Malmöu!

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. siječanj 2020. 21:54

U petak je iznenađenje priredio Portugal protiv Francuske, a u subotu je stradao još jedan velikan. Danci su najavljivali pohod na europsko zlato, no u Malmöu su doživjeli hladan tuš, mjeru su im uzeli Islanđani. Danska je imala kontrolu rezultata u prve tri četvrtine susreta, no nijednom nije vodila s više od dva razlike.

Onda je prvi vratar Danske Niklas Landin u 43. minuti zaradio crveni karton. Napustio je vratarski prostor u želji da prekine suparničku kontru, on i Gudmonsson su u gotovo isto vrijeme došli do lopte, no crnogorski suci Pavičević i Ražnatović zaključili su da je to bio prekršaj za izravno isključenje.

Denmark's Magnus Saugstrup Jensen (R) and Alexander Petersson of Iceland vie during the Men's EHF 2020 Handball European Championship preliminary round match between Denmark and Iceland in Malmo, Sweden on January 11, 2020. (Photo by Andreas HILLERGREN / various sources / AFP) / Sweden OUT
Andreas HILLERGREN / various sources / AFP / ANDREAS HILLERGREN AFP
Danska

U završnici je Island vodio glavnu riječ, imao je vodstvo od dva do tri gola razlike, no i konačnih 31:30 bilo je dovoljno za veliko slavlje u ogledu s izrazitim favoritom skupine. Stvari se sad kompliciraju za Dansku koja više nema pravo na kiks.

Mikkel Hansen bio je najefikasniji kod Danske s devet golova, Islanđane je predvodio Aron Palmarsson s 10. Islandski vratari zajedno su skupili sedam, a danski tek pet obrana. I u drugom susretu skupine E bilo je tijesno, Mađarska je s 26:25 svladala Rusiju.

Linker
19. travanj 2024 14:30