Slavonski Shrek na tribinama u Grazu
 Ante Cizmic / CROPIX
UZAVRELA ATMOSFERA

FOTO, VIDEO: NIJEMCI I AUSTRIJANCI U BEČU UDRUŽILI SNAGE PROTIV HRVATSKIH NAVIJAČA 'Ma mogu navijati koliko hoće, nema im pomoći, zgazit ćemo ih...'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. siječanj 2020. 20:02

U Beču nije bilo sve kao u Grazu gdje su hrvatske boje na tribinama apsolutno dominirale. Ovdje su dominirale boje domaćina, a u prve redove svoje su zastave načičkali Nijemci kojima je Beč bio domaći teren. Zbijenim redovima krenuli su u navijanje protiv Hrvatske. U većoj dvorani bilo je i mirnije i tiše, čak je istrčavanje na teren dočekalo mirno, što se u Grazu nije moglo dogoditi. Bilo je i dosta praznih mjesta, što se nama doma nikad ne bi dogodilo. No, ovdje je s rukometom jednostavno tako.

I pred dvoranom nešto drugačiji ugođaj nego u Grazu. Manje neugodnih situacija, ali jednako puno dobro raspoloženja i pjesme. Na utakmicu su stigli i treneri u skupini koja ovdje završava master coach,a među njima dva znana lica, nekdašnji igrač Zagreba, Makedonac Ivan Markovski, danas trener u drugoj Francuskoj ligi te Krešo Ivanković, trener naše najmlađe selekcije i Dubrave.

- Mislim da je danas ključ svega, jer dobijemo li domaćina, polufinale će biti blizu. Iskreno, ne znam kako oni mogu riješiti naših 5-1, ali domaćini su, treba biti pametan – prognozirao je Ivanković. Markovski je dodao: - Naravno, navijam za Hrvatsku kada su moji otišli kući.

Ulaznica za utakmicu više nije bilo u velikoj strmoj dvorani u kojoj se tribine dižu u nebo. Iskreno rečeno, sa suprotne tribine i ne vidi se na drugu stranu do pola, pa su tako protiv 'nadmoćnijeg neprijatelja' naši djelovali u organiziranim skupinama. Došao nam je u pomoć i slavonski Shrek. Zastave su se umjesto na jednom mjestu raspodijelile po dvorani. Na jednom kraju Lipovac, Rakovec, Ogulin, Tomislavgrad, na drugom među njemačkim Kiseljak, Drinovci, Paklarevo, Uvijek vjerni… Zanimljivo u tom trokutu najmanje je bilo austrijskih zastava, makar Austrija i rukomet… Ima logike.

- Ma mogu navijati za Austriju koliko hoće, nema im pomoći. Dobit ćemo mi to sigurno, taman ih zgazili jedan razlike. Evo i moj prijatelj Austrijanac je na našoj strani – kaže Josip iz Beča koji je s kompletnom obitelji došao bodriti Hrvatsku, a njegov prijatelj naravno u dresu Luke Modrića. Zna čovjek.

EHF ima sjajnog moderatora koji zabavlja publiku i na finalu Lige prvaka u Kölnu. Odlučili su mijenjati taktiku za Euro na kojem je prije svaka reprezentacija uoči utakmice mogla čuti svoje najdraže pjesme. Sada ih je moderator dizao sa sjedala, organizirao valove, zabavljao mlade Hrvatice koje su uz sam teren plesale u kockicama. Sve nekako pod kontrolom, ne baš previše spontano, ali kada je počela utakmica, čulo se tko gdje spada. Tribina iza gola pomalo je postala kockasta, što je bila jedina utjeha domaćinima, samo zbog boje naravno.

Linker
23. travanj 2024 15:15