JOE KLAMAR AFP
STVARNO SU ORIGINALNI

HRVATSKA NAM SADA MOŽE POMOĆI, ALI VJEROJATNIJE JE DA ĆE BAYERN ISPASTI IZ BUNDESLIGE! Potpuni šok u Njemačkoj: 'Nemoguće je biti toliko pijan!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2020. 12:37

Njemački mediji jedinstveno oplakuju poraz protiv Hrvatske na Europskom prvenstvu u rukometu. Ali tu su i mnogi trezveni glasovi koji se pitaju zašto njemačka reprezentacija nije do sada na Europskom prvenstvu pokazala ovakvu formu, piše Deutsche Welle nakon dramatičnog poraza Njemačke i ulaska Hrvatske u polufinale Eura.

"Jedna utakmica traje 60 minuta" naslovio je Spiegel Online svoj tekst posvećen jučerašnjoj utakmici protiv Hrvatske. "Njemačka momčad u igru je ušla kao preporođena. Vodili su tijekom gotovo cijele utakmica i onda su zbog nekoliko lakomislenih pogrešaka predali pobjedu protivnicima", piše Spiegel.

"Nemoguće je biti toliko pijan"

Slično piše i online izdanje tjednika Die Zeit: hvali lijep rukomet i žali zbog "nepotrebnih grešaka" njemačke momčadi. Izglede za ulazak Nijemaca u polufinale Die Zeit svodi na minimum. "Postoji samo jedan put do polufinala: Njemačka pobjeđuje Austriju i Češku, Češka pobjeđuje Hrvatsku, Hrvatska pobjeđuje Španjolsku, Bjelorusija pobjeđuje Austriju i Španjolsku sa šest golova razlike: vjerojatnije je ispadanje FC Bayerna iz Bundeslige. Ili kao što bi rekao potpredsjednik Njemačkog rukometnog saveza Bob Hanning: 'Nemoguće je biti toliko pijan da bi se u to vjerovalo'".

Kasno probuđeni Nijemci

Mnogi mediji se pitaju zbog čega je njemačka momčad tak nakon toliko dugo vremena pokazala svoju formu. Odmah nakon jučerašnje utakmice komentator javnog servisa ZDF je u prijenosu uživo upitao jednog od njemačkih igrača:" A zašto ste tek danas počeli igrati rukomet?"

Komentator online portala T-online je još kritičniji prema njemačkoj momčadi. "Nakon gubitka utakmice u posljednjoj minuti se postavlja pitanje je li njemačka reprezentacija uopće zrela i sposobna za ulazak u polufinale." Sportski komentator nadalje tvrdi da su Nijemci sposobni pobijediti jedino pod "laboratorijskim uvjetima" i uz frenetičnu podršku publike.

Borba na tribinama i na parketu

Frankfurter Allgemeine Zeitung je i atmosferu u publici usporedio s atmosferom na terenu: "Bila je to bespoštedna borba u Bečkoj gradskoj dvorani: borba za zvučnu prevlast na tribinama i borba za svaki centimetar parketa na terenu".

Tiražni Bild u svom članku pod naslovom "Njemačka izgubila hrvatski krimić" povlači bilancu i objašnjenje za jučerašnji ishod: "Nakon frustracija na početku EM-a njemački vratar Wolff je briljirao i održavao momčad s ukupno 13 parada. No na kraju to nije bilo dovoljno. Jer Hrvati su igrali efektivno dok su si Nijemci dozvoljavali sve više i više grešaka dok im igra u potpunosti nije iskliznula iz ruke", zaključuje Bild.

-->

Linker
23. travanj 2024 00:58