JOE KLAMAR AFP
'VRATILI SMO HRVATSKU U VRH'

JUNAK POBJEDE OTKRIO ŠTO SE DOGODILO U HRVATSKOJ SVLAČIONICI NAKON NAJGOREG POLUVREMENA NA EURU 'Tako više nismo mogli...'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. siječanj 2020. 00:12

Igor Karačić je Njemačkoj zabio sedam golova, a nakon utakmice je bio presretan...

- Preponosan sam na svoje suigrače. Ovo je utakmica na kojoj možemo naučiti kako se gradi karakter, kako se izvlači iz teških situacija. Nekako sam se sjetio i Vardara u pojedinim trenucima. Jako je stresno bilo i za mene i za suigrače, ali vjerovali smo u pobjedu i to nam se nekako i vratilo. Ovo je, ljudi moji, nevjerojatno.

Otkrio je Karačić i što se događalo između dva poluvremena...

- Dogovor je bio da zaboravimo prvo poluvrijeme u kojem smo imali preveliku želju riješiti utakmicu u pet minuta. Tako se ne može protiv reprezentacije kao što je Njemačka. Morali smo graditi našu pobjedu od prve do šezdesete minute. Na kraju smo izazvali tu sreću, bili smo hrabri i to nam se vratilo. Detalji odlučuju tko će biti na vrhu, a tko na dnu. Ponosan sam da smo izvukli te detalje i samo tako se dolazi do ovakvih pobjeda.

Emotivno kao što i igra Karačić je zaključio priču...

- Nitko nam nije zabranio da sanjamo, mi smo sanjali, došli smo ovdje gdje i pripadamo. Vratili smo Hrvatsku u sami vrh, a sad je sve na nama dalje da u ovih pet, šest dana napravimo dobru regeneraciju i rehabilitaciju i da spremimo najjače snage za polufinale.

Linker
20. travanj 2024 13:49