Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
KAO DA JE FINALE

KAUBOJI IDU PO NOVU POBJEDU, BOLJI SU I TO MORAJU DOKAZATI Uostalom, navijači najviše vole trijumfe protiv Srbije, ne bude li tako, neće biti dobro!

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. siječanj 2020. 15:32

Hrvatska je u drugom krugu Eura i u njega iz Graza u Beč nosi dva boda. To je znak da smo dobri, ali ne i znak da se smijemo opustiti na bilo koji način. Povijest govori da to mogu biti ključni trenuci turnira i zato pamet u glavu. Ne smijemo ispasti iz pobjedničkog ritma, moramo u svakom trenutku znati što radimo.

Imamo sve pod kontrolom, imamo priliku poštedjeti važne snage, nositelje naše igre, a činjenica da bi oni mogli imati tri puna dana predaha uoči važnog nastavka natjecanja u Beču, vjerojatno protiv domaćina Austrije, jako je važna. No, tu činjenicu treba cijeniti. Opuštanje nije znak za neozbiljnost, već samo šansa za pametne da budu bolji.

Mladi igrači će nesumnjivo dobiti priliku. Svima je jasno da je to na ovako dugom i napornom natjecanju jako važna stvar, jer nikad ne znaš što nosi sutra, a uvijek znaš da za vrhunski rezultat kojem mi ovdje težimo moraš imati 16 igrača od kojih svaki ima svoj dio odgovornosti. Dakle, utakmica sa Srbijom je trening te odgovornosti.

Austrija, Graz, 110120.
Europsko rukometno prvenstvo.
Utakmica skupine A, izmedju Hrvatske i Bjelorusije.
Na fotografiji: slavlje igraca Hrvatske.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX / Ante Cizmic / CROPIX
Duvnjak i Mandić

Nitko ne očekuje spektakularnu igru, jer bi se moglo dogoditi da na terenu bude postava kojoj će to biti prva zajednička utakmica, ali mora se vidjeti u svemu tome glava i rep, mora se znati što i na koji način želimo. Dojam je da smo dobro pripremljeni, poželimo da ostanemo i zdravi i da u Beču s istim tim stvarima nastavimo dalje.

Srbija nam je nedavno u kvalifikacijama pokazala da može biti ozbiljan protivnik ako nismo u top formi, i zato težnja da budemo bolji nego nedavno u Beogradu i Zadru mora dominirati. Bolji smo od Srbije u ovom trenutku i to treba dokazati, adekvatno se postaviti i odraditi posao u prvom redu radi sebe, a onda radi navijača koji nas tako briljantno bodre cijelo vrijeme, koji uostalom najviše vole pobjede protiv Srbije. Da dođu u Graz, navijaju i da im se to ne vrati, ne bi bilo dobro.

Zato ozbiljno, kao da je finale, a nije finale - svi to dobro znamo. Pametno, reklo bi se.

Linker
19. travanj 2024 04:11