Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
KOMENTAR VELIKE POBJEDE

LEGENDA HRVATSKOG RUKOMETA: Bio sam 10 godina u reprezentaciji, imam skoro 200 nastupa, ali ovakvo suđenje nisam vidio u životu! Moramo osvojiti zlato

U finalu smo, čestitke igračima i stručnom stožeru! Prije svega moram naglasiti da nisam naviknuo biti s ove strane tribina, u ulozi navijača, i bilo mi je užasno teško gledati jer znam kako je njima na terenu. ZA SN KOMENTIRA: VEDRAN ZRNIĆ
Piše: Vedran ZrnićObjavljeno: 25. siječanj 2020. 00:41

A bila je to jako teška utakmica. Imali smo puno loših stvari, bili smo spori, ali smo igrali obranu i držali se u igri.

Duvnjak je povukao, Šego je imao prazan hod pa je obranio neke važne lopte. Mandić je bio fenomenalan u obrani, ali najveće pohvale idu Duletu koji se pojavio kad je bilo jako bitno da dobijemo jednog igrača koji će preuzeti odgovornost jer je Karačić stao, nije bio njegov dan, promašio je dosta. Zlaja Horvat je zabio važan gol, malo odmorio Stepančića na desnom vanjskom, pa je poslije Stepančić opet zabio jedan bitan gol. Svatko je dao svoj doprinos, i Matanović na desnom krilu s dva važna gola, dobro je da je i on podigao samopouzdanje i da znamo da na njega možemo računati.

Odlično suđenje

U produžecima su možda već svi polako gubili nadu. Mislilo se da smo umorni, ali vratilo nam se. Vratio nam se onaj promašeni sedmerac protiv njih u polufinalu Svjetskog prvenstva 2017. godine i na kraju je Musa zabio za veliku pobjedu. Trebamo se pokušati odmoriti koliko je god to moguće od ovog trilera i probati se što bolje spremiti za finale.

Znam da dugo već Hrvatska nije bila u finalu velikog natjecanja, ali sad kad smo tu, moramo osvojiti zlato, jedino koje nam nedostaje!

Nismo bili dobri u Stockholmu, ali nisu ni oni odigrali bogznašto. Nas je vukao Duvnjak, njih Sagosen, dok su mogli. Kasnije ni oni nisu bili previše dobri, ali razumljivo je i to, napori su veliki. Igra 7 na 6 je Linina specijalnost, u dobrim trenucima povučeni su dobri potezi. Bitno je i da je obrana ostala jako čvrsta, sad samo možemo čestitati našim dečkima i čekati finale.

Što se tiče atmosfere, to je velika dvorana, zapravo stadion, navijanje se ne čuje kao što je to bilo u Grazu i Beču. Trebali su se igrači priviknuti na te nove uvjete, vjerojatno im je bilo čudno sve to.

Na kraju bih želio istaknuti jednu stvar. Bio sam 10 godina u reprezentaciji, imam skoro 200 nastupa, ali ovakvo dobro suđenje nisam vidio u životu.

Sudili su i za nas i za njih prave stvari, svirali su i ta probijanja na kraju, bila je to jako teška utakmica za suđenje i mislim da Španjolci zaslužuju pohvale.

Linker
20. travanj 2024 09:21