Foto: Ante Cizmic / CROPIX
S NJIM BI BILO MNOGO LAKŠE

LINO ČERVAR OTKRIO HOĆE LI LUKA CINDRIĆ NASTUPITI U FINALU! Nacija iščekuje sretan završetak, ove riječi sve će zabrinuti 'Poprilično smo izmrcvareni'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. siječanj 2020. 17:22

U pola 12 je počinajo trening dana nakon utakmice protiv Norveške. U nekim drugim vremenima jutarnji trening nakon utakmice je bio otkazivan. Miljenko Rak je složio mučilice po terenu, dečki su se malo prvo rastegnuli dok je njihov šef Lino Červar razgovarao s novinarima.

Jeste li uspjeli zaspati nakon utakmice?

- Nikad ne spavam na natjecanjima.

Jeste li umorni?

- Ne razmišljam o tome.

Razmišljali ste o Norvežanima?

- Rekli su da smo sporiji od Norveške, da oni brzo trče, da mi to nećemo moći pratiti. A na kraju smo po statistici mi bili brži, mi smo imali više kontri… Ja mislim da trčanje nije budućnost rukometa, jer osim trčanja važno je i misliti i to brzo misliti da bi se nadigrao protivnik. Tako sada ne možemo razgovarati o tome da smo mi brži od Španjolaca, jer važno će biti puno drugih stvari, drugačijih do same brzine. Oni su iskusan sastav, naviknut na takve pritiske i to treba respektirati. Rukomet je misaona igra, ne samo snaga i trčanje. Ako si mentalno jak možeš sve. I publika i stručnjaci to nam priznaju.

Što vi planirate prije finalne utakmice?

- Ne znam dok ne saznam jesmo li kompletni, hoće li Cindrić moći, makar mislim da hoće. Kad to budem znao, moći ću biti konkretniji. Naravno, dao sam već naloge o tome koje me sekvence njihove igre zanimaju. To ćemo analizirati.

Motivacijski govor?

- Između ostalog.

Stockholm, 240120. 
Tele2 Arena.
Utakmica polufinala Europskog rukometnog prvenstva, 
Hrvatska - Norveska. 
Na fotografiji: slavlje igraca Hrvatske, Luka Cindric, Zlatko Horvat.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

Cindrić?

- Nadam se da će nam bar malo pomoći, jer smo poprilično izmrcvareni. Znam da naša služba čini sve i vjerujem da će uspjeti, jer nam je svaki igrač važan. Nije s nama na treningu jutros, nadam se da će biti na utakmici.

Što kažete o Španjolcima?

- Španjolci su stara momčad, 36 do 39 godina veliki broj igrača. Igraju pozicijski i odlično kažnjavaju. Zato moramo paziti na izgubljene lopte, ne omogućavati da nas iskontriraju. Mi smo to u drugom dijelu utakmice u Beču uspjeli, pokrenuli smo se uz obranu 6-0, ali mišljenja sam da moramo obranu 5-1 vratiti na razinu na kojoj nam nije bila na onoj prvoj utakmici u Beču.

Dojam je da je igrač koji nas može izbaciti iz takta jedino Dušebajev?

- Dušebajev je individualac, improvizator, jako dobro taktički i tehnički potkovan. Tu ideju u sastavu Španjoslke ima i Sarmiento, Raul je drugačiji igrač… Ali kažem, ključno mi je da se mi regeneriramo, pa pripremimo za tu utakmicu. Volio ih da to uspijemo.

Naglasio je Lino još jednu stvar?

- I oni imaju dvije obrane i 6-0 i 5-1. napravila nam je ta agresivna obrana u prvoj utakmici dosta problema i jako je važno ad se dobro krećemo dođe li do toga. O tome ćemo sigurno razgovarati. Pritiv 6-0 nam pak s druge starne treba odlučnosti, ali u obar slučaja ne smijemo prosipati lopte, jer to je njihova najveća snaga, to sjajno koriste za lake golove nakon kojih ih je teško stizati.

Linker
19. travanj 2024 01:57