Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
STRUČNI KOMENTAR

'LUDNICA! NITI SAM GLEDAO, NITI IKAD IGRAO OVAKAV MEČ' LEGENDARNI PATRIK ĆAVAR DAJE SAVJET ZA FINALE Ja Zlaju više ne bih koristio na toj poziciji...

Ludnica od utakmice. Ne sjećam se da sam ikad u karijeri gledao ovako važnu i tijesnu utakmicu punu preokreta. ZA JUTARNJI KOMENTIRA: PATRIK ĆAVAR
Piše: Patrik ĆavarObjavljeno: 25. siječanj 2020. 15:26

Nakon ovoga ne treba previše pametovati i filozofirati, nego samo čestitati igračima i stručnom stožeru iz sveg srca na fantastičnoj i fanatičnoj borbi, za koju su na kraju nagrađeni najljepšom mogućom nagradom - borbom za zlato.

Da nam je netko prije prvenstva ponudio srebro, mislim da bismo ga objeručke prihvatili, ali sada, kad smo u finalu, naravno da se mora razmišljati i o jedinom zlatu koje nam nedostaje.

Utakmica? Dakle, niti sam gledao, niti sam ikada igrao ovakav meč. U prvom poluvremenu dečki su bili fantastični u obrani, gdje smo ih jako dobro čuvali i limitirali, a u napadu smo bili odlični. Šego je bio fenomenalan. Drugo poluvrijeme donijelo je crnu rupu i u našoj igri, što je i normalno, jer se događa svim reprezentacijama. Malo smo usporili s ritmom i koncentracijom, dopustili im da povedu, ali se nismo predavali, nego smo se vraćali, i to je bilo zaista dramatično.

Ova utakmica najbolji je dokaz koliko su vratari važni u igri. Šego je bio fantastičan, Ašanin nas je s dva obranjena sedmerca vratio u život, i bez njih ne bismo mogli pobijediti. Ne znam što se u drugom poluvremenu događalo sa Stepančićem i zašto je Horvat igrao desnog vanjskog. Ako Luka nije bio ozlijeđen, ja bih svakako igrao s njim, iako se Zlaja sjajno kretao i razvlačio norvešku obranu, ali on nije šuter, i tu nam je nedostajalo tog pritiska na njihovu obranu. Produžeci su bili nevjerojatno stresni i dramatični. Tu sve taktike padaju u vodu, što je pokazala igra i naših i Norvežana, puna grešaka, bez glave i repa, uz dosta promašenih zicera, probijanja. To je bila igra na čisti refleks, instinkt, reakciju u djeliću sekunde, a u tom kaosu mi smo bili malo prisebniji i zasluženo slavili.

Potpuno razumijem igrače, jer je utakmica važna, velik je pritisak, veliki stres i zaista su pokazali nevjerojatno srce. O suđenju samo kratko. Bilo je naklonjeno Norvežanima, s nekoliko pogrešnih odluka na našu štetu, a pogotovo su im predugo puštali pasivnu igru. No, s druge strane, treba shvatiti i suce, jer su i oni bili pod velikim pritiskom. Sada je najvažnije da se dečki rekuperiraju. Ja im ne bih dao više nijedan trening, jer nakon ovakvih utakmica, velike emocionalne i fizičke potrošnje, odmor bi trebao trajati sedam dana, a ne samo jedan. No, ritam je takav i zato ih se treba maksimalno odmoriti.

Dakle, samo masaža, dobra prehrana, suplementi. Odmor glave i tijela. Priprema za protivnika treba biti samo kroz analizu i priču. Znam da je najlakše reći, ali to je utakmica u kojoj tek sada moraju biti najjači i izvući sve ono najbolje od sebe, a vjerujem da je i nakon ovakve utakmice dosta toga ostalo.

Linker
26. travanj 2024 09:10